Piraatlus kolib teisele poole Aafrikat

Ida-Aafrika Somaalia asemel röövivad piraadid üha rohkem laevu Musta Mandri läänerannikul Guinea lahes. Kui somaallastel on piraatlusest saanud korralik tööstusharu - laevade väljaostu kõneluste kord on aastatega paika loksunud, summad laias laastus teada, meeskonnaliikmeid ei tapeta, last säilib -, siis Guineas pole sadamaid, kus laevu pikalt hoida, ning väljaostukõneluste asemel eelistavad piraadid lasti röövida. Äri nihkumise tõttu on piraadikütid samuti asukohta vahetanud, ka Jaanus Rahumägi viib oma bisnist üle Aafrika läänerannikule.

Ärituus hädas

Meelelahutusärimehe Andres Peetsi kinnisvara olla läinud võlgade katteks. Nüüd olevat talle veel ka isiklik pankrotihoiatus esitatud. Võlasummad ulatuvad kümnetesse tuhandetesse, mida Peets enam maksta ei suuda.

Eesti on naistüürimeeste maa

Piisas vaid Ekspressil nimetada, et siin tegutseb üksainuke naistüürimees (Tiia Asavi: "Ma koon ja tulistan võrdselt hästi!"), kui toimetust tabas valgustav meilirahe - naistüürimehi töötab nii Tallinkis, Eesti mereväes, välismaa laevadel kui ka mereakadeemias. Tore! Mida muud, kui rõõmustada, et naised endale nii toreda ameti on leidnud.

Jätke minister tiidus rahule!

Head inimesed, ärge tüüdake kultuuriminister Urve Tiidust enam küsimusega, miks andis ta oma hääle Garmini GPS-süsteemile, autojuhtidele hääljuhiste andmiseks. Ta pole seda teinud! "Minult on seda vähemalt kümme korda küsitud," ütleb Tiidus. "See ei ole mina. Tõenäoliselt on see robot, mis teatud sagedusel meenutab minu häält."

Surmasuus kossuklubi sai ühtäkki rikkaks

Eelmise hooaja lõpus ähvardas Eesti kossumeister Kalev/Cramo pillid kokku pakkida, kui maksuamet neil enam palkade asemel stipendiume maksta ei lase. "See on Eesti korvpalli ja spordi surm," oli kisa taevani. Maksuamet ei andnud alla, paari kuu eest siitilmast lahkuma valmistunud korvpallimeeskond aga otsustas end ikka jalule ajada ja hankis lausa suurliiga NBA klubidesse kuulunud mängijaid.

Lilleküla tabloomure

Eesti koondis alustas teekonda EMile küll emotsionaalse võiduga, kuid vähemalt ühes on Lilleküla staadion endiselt väetike. Aastaid ilma tabloota olnud võistlusareenil on nüüd küll kipakas tabloo, kuid viimatise mängu ajal ei näidanud see enam isegi aega. Vähemalt seisu tablool näeb - 1:0 skoor ilmus sinna mitu minutit pärast väravat.