Kohus mõistis 15 aastaks trellide taha möödunud aasta südasuvel Tallinnas oma abikaasa ja kolme lapse ema Raili tapnud tuneeslase. Alkohol, stress ja alaväärsuskompleksid viisid mehe nii kaugele, et ta pussitas kaheksa noahoobiga surnuks naise, kellele kaks aastat varem Keava vanas koolimajas elu lõpuni truudust vandus. Veretöö ainsaks tunnistajaks oli nende ühine poeg, sel hetkel vaid kümnekuune Malik.

Võika veretöö korda saatnud, tõstis mõrvar nutva lapse sülle, pesi tal näo puhtaks, võttis elutoa diivanilt mobiiltelefoni ning kutsus iseendale politsei. Lasnamäe kortermajas rullus lahti dramaatiline politseioperatsioon.

Aga see pole teps mitte kõige uskumatum detail selles kurvas loos.

Ekspress avastas, et suure koormuse all töötavad prokurörid lahendavad paljusid perevägivalla juhtumeid telefoni teel ega kohtu kuriteo ohvritega mitte kunagi.

Ka tapetud Raili pöördus pool aastat enne mõrva politseisse. Ta palus kaitset abikaasa eest, kes teda peksab ning teda ja lapsi tappa ähvardab. Kriminaaluurimine aga lõpetati, sest paar päeva hiljem andis ta mehele juba andeks ja palus kohaldada lepitusmenetlust.

Aga kas Raili tõesti andestas mehele või võttis tuneeslane temalt allkirja jõuga, on tagantjärele võimatu öelda.

Homne Ekspress uurib, kas prokuratuur oleks saanud noore naise mõrva ära hoida.