Šokolaadist hakklihamasin ja pipar-koogist kiikhobu
Rahvale on meelde jäänud Kertu erilised võistlustööd: 2013. aastal parima kondiitri võistlustel valmistas ta šokolaadist hakklihamasina, tänavu Piparkoogimaanial pälvis tähelepanu tema piprakoogist kiikhobu.
Suurimaks võiduks peab Kertu möödunud aasta lõpus Leedus toimunud konkursil „Vein ja dessert" koos võistkonnakaaslase Kristjan Markiiga saavutatud teist kohta, lisaks parima šokolaadidesserdi eriauhinda. „Ehkki esikohale kaotasime vaid ühe punktiga, olen saavutuse üle äärmiselt rõõmus."
Veini ja desserdi sobitamise võistlusele oleks võinud Kertu ka üksinda minna, sest praegu täiendab naine end sommeljeede koolis. .Kokkadest sommeljeesid meil on, mina oleksin Eesti esimene kondiiter-sommeljee," muigab Kertu.

Magusasoovitused sõbrapäevaks
Hea šokolaad on üks põhilisi magustoidu komponente. „Minu arvates pole tähtis, kas kakaod on šokolaadis 50 või 70 protsenti. Palju tähtsam on, et maitsed oleksid tasakaalus," teab kondiiter. Siiski ei pea sõbrapäeval kindlasti šokolaadi pakkuma.
Afrodisiaakumina toimivad šokolaadi kõrval väga hästi värsked marjad ja vanill, olgu siis jäätise, kastme või kreemina. Talvisel ajal soovitab Kertu värskete marjade puudumisel kasutada kuivkülmutatud marju.
EE Gurmee lugejatele jagab Kertu lahkesti retsepti, mis peaks sõbrapäeval sobima nii kingituseks (vaata pöördel) kui ka kallima õhtusöögilauale.

Šokolaadi-toorjuustukook

Põhi:

  • 100 g nisujahu
  • 100 g suhkrut
  • 150 g jahu
  • vanillisuhkrut
  • 1 muna
Kate:

  • 500 g mascarpone-toorjuustu
  • 400 g hapukoort
  • 190 g suhkrut
  • 190 g tumedat šokolaadi
  • 4 muna
  • 3 sl maisitärklist

Sega köögikombainis jahu, vanillisuhkur, suhkur ja või ühtlaseks, lisa muna ja sega, kuni tainas hakkab kokku. Pane 20 minutiks külmkappi puhkama. Võta külmikust ja rulli koogivormi põhja suurune tainatükk. Kata vormipõhi küpsetuspaberiga ja küpseta tainas 190 kraadi juures kuldpruuniks.

Sega hapukoor, toorjuust ja suhkur ühtlaseks. Lisa munad ja maisitärklis ning sega. Sulata šokolaad vesivannil. Sega osa toorjuustumassist šokolaadi hulka, sega ja vala tagasi ülejäänud toorjuustumassi hulka. Vala tainas küpsetatud koogipõhjale ja küpseta 160 kraadi juures umbes tund aega.