Kui need lood Delfis minu kohta muudkui ilmusid, ikka seesama soust uuesti valatuna, siis mõtlesin, et kas Risto Veskioja või keegi toimetaja seal portaalis ei näe, KES seal mulle igasugu asju ette heidab. Peaks ju tasakaalu mõttes vaatama. See on Rein Kilk. Mina kandideerin Ref koosseisus Raplas, Kilk IRL kaudu Pärnus. Mina olen eraäris korra ninali käinud, Kilk ja IRL aga aastaid maksuameti/valija petmisest elanudki.

Reinu südametunnistus Eesti Vabariigi ees ei ole puhas. Mäekõrgune vahe on selles, kas lennata eraäris korra ninali või olla kogu aeg võlgades. Ta keerutas võlgadesse oma firmad lambakasvatuses, restoranipidamises, puidutootmises, Ammende Villas ja Pere Leivatehases ning kusagil uksetehases. Hoolimata sellest, et ta Hõbemägile Keskpäevatunnis lubas võlad riigi ees ära klaarida, on Maksuameti võlgu EV aastapäeva eel kogunenud üle miljoni euro!

TABEL Rein Kilgiga seotud ettevõtted maksuameti vaatenurgast

Lõuna Toiduainetetööstuse AS (Pere AS)pankrotis642,175
Werol ASpankrotis202,007
LT Pagar ( Pere Pagar)kustutamishoiatus115,963
Lihameister ASpankrotis105,932
Eesti Lambakasvatuse Tõukeskus OÜkustutamishoiatus16,027
Sakala Saeveski ASkustutamishoiatus13,929
Pere Restoranidpankrotis591
22. veebruar 2015 a. seisugaKokku1,096,624

Väljavõte toimikust
REIN KILK, kes pakub looduskaitsemaade saamiseks "füüri": A kuule, ..ütle.. äkki on sul mingi usaldusväärne sell, kes äkki saaks niisuguse asja, et las...

KALEV KANGUR: Ei no, ma mõtlen... ma ma ma pean vist kellegagi rääkima sellest...

KILK: Jah, et äkki...

KALEV KANGUR: see...

KILK: Laseks niimoodi, sest ma ei taha ise isegi ... näe... võib-olla see oleks veel kõige parem, kui on mingi firma ja vahetab ära ja...Et kui mina teen, siin... paljugi mis, saad aru, et eee.. et nad ju, kurat, kõik need Õudsed ja Raudsed ja...

kALEV KANGUR: Jah.

REIN KILK (sutsu hiljem, otse): A kuule, on sul, äkki... see ... nende asjade sees sul peaks olema mingi firma, paned füüri välja, selle raha eest teete nii, et lepite nagu mingisugused asjad kokku, et...

//vahe./// ... et ei oleks niisugust asja, tõesti, et ma ostan mingisuguse kuradi turuhinnaga mingisuguse...

KALEV KANGUR: Ei-ei...

REIN KILK: ...kuradi suure tüki ja siis...

Lisandub veel osalus maadevahetuse afääris, mille käigus ju KaPo ka Rein Kilgi füüripakkumist EV riigiametnikule pealt kuulas ja toimiku vahele pani. Ent nagu Maksuamet "suuärimehe" suhtes erakordselt leebe oli (meid harilikke ettevõtjaid kotitakse juba 1000 euro pärast!), nii ei jõua ka prokuratuur iga kord ju iga tegelaseni.

Kuid kuidas IRL, oma jutu järgi "valge" erakond siiski maksuvõlglast ja Rahvaliidu tüüpidega maadevahetust üritanud mehele Riigikogu kohta pakub? Lugege altpoolt protokollist, kuidas Rein justnimelt "Õudseid ja Raudseid" kardab, kui korruptsioonisarnast jutukest riigiametnik Kangurile puhub?

Tõde sai mulle selgeks eelmist Eesti Ekspressi lugedes.
Res Publika Tartu tegevjuht tunnistab lehes üles, kuidas nende valimiskasti põhi käis kruvikeerajaga lahti, kuidas sinna topiti Ene Ergma ja teiste upitamiseks bülletääne, mida kellegi käed kunagi ei olnud valimiskasti pannud... Et erakond aastaid võltsis oma sisevalimisi.
Peale Ekspressi ilmumist küsiti raadios valimissaates Juhan Partsilt ja Andres Herkelil, kas IRL-i minevikus tõesti sellised võltsimised toimusid. Herkel ütles, et nii see käis. Parts eitas täielikult.
Parts eitas, Tsahkna ei kommenteerinud, Priit Sibul ei kommenteerinud...
Pätid, kas pole.

Seetõttu sobib sel erakonnal Riigikogusse esitada ka Rein Kilk, kes Villu Reiljani, Eesti kõige kriminaalsema poliitiku juures käis end pakkumas, kus "Estrike" ja "Ummi" ehk Tuiksoo ja Sõõrumaa kah juures olid...

Samasuguse tegevuse eest mõisteti eelmisel aastal teistele ärimeestele ja Reiljanile tingimisi vanglakaristused. IRL neid asju aga ei märka, kuna ta ise on... aga mis ma räägin. Kõik on ju Ekspressi lugu lehest või netist lugenud.

Kui Rein vahele jäi ja KaPo lint avalikustati, siis luiskas ta, et tegi raha pakkudes Maa-ameti juhatajale hoopis ajakirjandusliku eksperimendi. Kuku raadio, kus Rein tookord esines, sellest eksperimendist küll tuhkagi ei teadnud.

Rõhutan, mulle teeb eriti naila, et KaPo lindilt kostab, et musta tehingut pakkudes ei soovinud Kilk, et IRL-i /endise Respublica/ "äraostmatud" sellest teada saaksid. Kas peale seda pakub äraostmatu Urmas Reinsalu erakond Kilki Eesti Vabariigi parlamenti??