Investor Ants Mailend: Mulle saadeti Gild Bankersist elektronkiri. [–] Seal oli märgitud oodatud tulu 70% aastas.
Investor Andres Tiisler: See oli atraktiivses vormis teade, et seltsimehed, kiirustage, teid ootab hiigeltootlus Aserbaidžaanis.
Investor Hede Truusa: Tundus väga ahvatlev.
Investor Enn Vilgo: Väga atraktiivne.
Investor Peeter Jõers: Asjakohane ja mõistlik äriplaan.
Investor Arvi Kink: Kui pakutakse suurlinna lähedal sadu hektareid merevaatega maad, siis on see suur ahvatlus.
Investor Hans Luik: Gildi pankurid Rain Tamm ja Lauri Isotamm viitasid võimalusele investeerida Aserbaidžaani kinnisvarasse. Sain kutse presentatsioonile.
Investor Aivar Korela: See toimus Radissoni hotelli väiksemas saalis, 30–40 investorit võis olla. Oli juttu projektist, mis asus Bakuu läheduses, ministrite villade kõrval. Väga hea transpordiühendus, väga prestiižne koht.
Investor Marcel Vichmann: Minu loogika oli see, et ostes 15 miljoni euro eest 147 hektarit sellist maad, on tehtud hea ja mõistlik investeering. Täna maksaks see oluliselt rohkem.
Vichmann: Mul oli ainult üks küsimus, kas sellist asja on võimalik selle raha eest osta. Öeldi, et jah, tehakse kohe ära, kui raha laekub. [–] Erki Piirsalu lubas oma soni ära süüa, kui osta ei saa.
Investor Maido Kiviorg: Eeldasin, et riskid on läbi kaalutud. Pigem ei ole tegemist suure, vaid väikse riskiga.
Investor Viia Parv: Uskusin kõike, mida räägiti.
Investor Meelis Kreegi: Gild pidi esinema sellise agendina, kes jälgib tingimuste täitmist ja raha üle kandmist. Et keegi ei võtaks pangast raha välja ja ei läheks nelja tuule poole.
Investor Hannes Hallik: Gild oli sel ajal turvalisuse garantii.
Korela: See tundus nii usaldusväärne, et julgesin võlakirjade tagatisel isegi pangalaenu võtta.
Investor Enn Veskimägi: Usaldusväärsus oli tekkinud, selle tulemusena müüsin maha Tallinki aktsiad ja panustasin 300 000 eurot.
Luik: Meil avanes võimalus Eesti välisministrit saatva delegatsiooni koosseisus reisida Bakuusse, kus Gildi pankur Rain Tamm ja Erki Piirsalu viisid autoga krunti vaatama. Krunt oli tõesti ilus, jutt oli, et see on kaitseministeeriumi valdus.
Vichmann: Parema arusaamise tunde tekitamiseks käisin seal isegi ujumas.

Mis juhtus edasi?