Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler vastas: "Jah, mul on see info, aga äkki teeme siis üldse sellest suurema loo, räägime sellest ka, mis muu maailm sellest arvab ning kuidas teised riigid kaasa on tulnud ja kopeerivad."

Analüütik Margus Järv üritas uuesti: "Tervist veelkord. Suur lugu on hea mõte. Aga esialgu sooviks e-residentide statistikat."

Riigiametnikust ärimees näitas üles selgroogu ja ei poetanud Ekspressi lugejale ühtegi numbrit. Taavi Kotka andis hoopis ajalehele ninanipsu: "Ma tahaks ikkagi kompleksselt anda seda infot, et mitte tekitada kontekstist välja rebitud loogikat. Mul ei ole midagi häbeneda, kuna valitsuses püstitatud eesmärgid selleks aastaks said täidetud juba eelmisel kuul ja hetkel me ei jõua ära teenindada kõiki sooviavaldusi.
Kuna Ekspress on minevikus väga triviaalselt ja "lineaarselt" käsitlenud e-residentide temaatikat, siis on mõttekas ikkagi anda kogupilt."

Ülesanne selge, tõdeb toimetus reipalt. Üritamegi järgmises Ekspressis anda kogupildi Eesti riikliku tutvustamise startupist. Eesti Ekspress kirjutas 14.jaanuaril, et E-residentide programm on käivitunud üliaeglaselt. Lubame siis mitte triviaased olla ja liiga palju loota!