nerdy
(nohiklik – toim.) analüüs,” kirjeldab naine oma ametit arusaamises, et võhikul võib kuluda aega tema töö sisu mõistmiseks. Ta kajastab firmade ühinemisi ja ülevõtmisi, kirjutab tehingutest pooljuriidilisi analüüse ning annab sealjuures hinnangu, kas tehinguga võib olla probleeme ja kuidas konkurentsiamet võib tehingut suunata.

“See oli päris suur uudis, sest pärast kajastas teemat kogu maailma press,” meenutab kolmandat aastat Londonis töötav Eesti naine Sille Ruubel enda seni suurimat töövõitu. Möödunud kevadel oli ta esimese ajakirjanik, kes kirjutas Euroopa komisjoni kahtlusest, et muusikafirmad võisid Apple’iga või omavahel olla hinnapoliitikas kokku leppinud.

Oma ameti tõttu usuvad Sille Ruubelit peaaegu kõik: usuvad maailma suurimad advokaadibürood ja usuvad kohtunikud Euroopas, kes on kuulanud viiteid naise artiklitele kui asitõenditele kohtukaasustes. Ruubel ise ütleb, et see on nii sellepärast, et ta lihtsalt ei tee artiklites vigu – ei saa teha. Suured tehingud ja suured kohtuistungid ei luba eksida. “Meil on vaja sada korda kõike kontrollida.”