Ligi 300 000-eurone Lamborghini Aventador seisab juba kolmandat aastat aresti all. Riik peab selle kapriisse iluduse eest heaperemehelikult hoolt kandma, milleks kulub tuhandeid eurosid. Ainuüksi hooldustele ja aku vahetusele on kulunud ligi 5000 eurot ning lähiajal tuleb politseil oma eelarvest välja käia üle 7000 euro auto garantii pikendamiseks.

Auto omanik Henry Kallas (26) sööstis oma luksusliku elustiili ja üliuhkete autodega rambivalgusesse mõne aasta eest. Lamborghini, Aston Martin, Ferrari olid vaid mõned edevad masinad, mille rooli ta Tallinna auklikel tänavatel keeras. Ta elas Tornimäe pilvelõhkuja katusekorteris ja esitles end rahvusvahelise kaliibriga äritegelase ning metseenina.

Aga tema superrikkuse päritolu pani kukalt sügama.

Kuni selgus, et Kallas oli seotud kahtlase Soome SMS-laenuäriga, millega tema firmad teenisid lühikese ajaga (aastatel 2011-2012) ligi 2,5 miljonit eurot.

Eesti ja Soome võimud võtsid Kallase pihtide vahele. Soome tarbijad kurtsid agaralt “tekstiviestihuijause” üle, kuna laenuandjatel (Europankki, Hetivippi, Mobiilivippi jt) puudusid vajalikud tegevusload.

Lisaks illegaalsele laenuärile esitati mehele kahtlustus ka rahapesus. 2013.aastal arestiti Eestis tema firmade varad.

Pärast seda on pealtnäha viks ja viisakas Kallas üliosava venitamis- ja väsitamistaktikaga võimud justkui oma pilli järgi tantsima pannud.

Isegi Lamborghini sai peremehe nõudmisel uue ja parema parkimiskoha!

Loe pikemalt 12. augusti Eesti Ekspressist.

Jaga
Kommentaarid