Autor, lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja Ivar Põllu. Osades Maarja Jakobson, Katrin Pärn, Piret Simson, Helgur Rosental, Janek Joost, Siim Angerpikk jt.
Esietendus Tartu Uues Teatris 14. augustil 2015.

Kauge ajalugu muutub tänu ajalisele distantsile kergesti legendiks ja see omakorda muinasjutuks. Viimased võivad aset leida ükskõik kus ja millal. Võimalikuks saab alternatiivne pseudoajalugu, kus kokkulangevused tegelikkusega on pigem juhuslikud. Nii võib mängida ideega, et Odysseus eksles ja tatsas ringi siinsamas Maarjamaal, täpsemalt Tartus.

Tartu Uus Teater on ruum ja kooslus, kus eksperimenteeritakse ja tihtilugu ei minda n-ö kindla peale välja. Ajalugu käsitletakse vabalt ja seeläbi sünnib midagi värskendavat. Ivar Põllu lavastajakäekiri omandab iga korraga mõne uue konksu. “Odysseia” on kohaspetsiifiline ekskursioon-lavastus vihjega osalusteatrile, mille puhul on tähtis kogeda ja tajuda ning vähem keskenduda mõtlemisele (vähemalt kohal olles). Selle poolest sarnaneb seekordne suvelõpulavastus labürintteatriühenduse G9 lavastustega, millest mõnda on mängitud ka teatrihoones Tartus Laial tänaval. Publik ei jää vaid passiivseks vaatlejaks, vaid muutub etenduse aktiivseks osaks.