Spordipäev
„Mõte hakata pakkuma tennise mängimise võimalust ka ettevõtete meeskonna- ja kliendiüritustel tekkis tänu oma kogemusele müügitiimide juhina. Aastate jooksul sai selgeks, et uue ja põneva sündmuse väljamõtlemine läheb iga korraga aina raskemaks,” tutvustab Firmatennise tekke lugu kaasasutaja Markko Sojonen. „Päev tennisega sobib firmaürituseks mitmel põhjusel. Esiteks annab see uudse alternatiivi meeskonna- ja kliendiürituste sisustamiseks. Teiseks on valdavalt kontori laudade taga istuvatele inimestele väga kasulik tegeleda vahepeal millegi sportliku ja tervislikuga. Kolmandaks on kõigil osalejatel selle ürituse kaudu tore võimalus tutvuda laheda spordialaga,” loetleb Markko Sojonen. „Oleme päeva konkreetse ülesehituse puhul paindlikud ning kujundame selle täpselt kliendi soovide ja vajaduste järgi. Kokku kuue tunni pikkuse sportliku päeva jooksul annavad professionaalsed treenerid osalejatele esmase ülevaate tennise algtõdedest, reeglitest ja etiketist ning võimaluse oma teadmised ja oskused kohe väljakul proovile panna. Loomulikult ei puudu päevast väike võistluslik moment.” Firmaürituse saab kokku leppida ka golfikeskuses. Algõpetus pro käe all ja harjutused range’il ning võib-olla mõni väiksem mõõduvõtt green’il ja harjutusrajal muudab sündmuse kindlasti meeldejäävaks ning sellist päeva igatseb iga töötaja. Kui golfi jaoks ressurssi napib, võib analoogse päeva korraldada kettagolfi või vibu rajal. Uus lõbus sportlik ajaviide on ka footpool ehk jalgpallipiljard, kus kuulide asemel on värvilised jalgpallid, mida 8 x 4,5 m väljakul tuleb piljardireeglite järgi aukudesse lüüa. Jalgpallipiljardit on võimalik mängida Hiiu pubis, vajadusel saab seda lahedat mängu ka laenutada.

Seikluspark
„Seikluspargis on olnud kliente seinast seina. Just käis siin üks vanemate naiste seltskond, kes rõõmsalt kilkas, et suvel oldi lastelaste saatjateks ja nüüd, kui lapsed linnas, tuldi sõbrannadega seiklema,” kummutab Elva seikluspargi tegevjuht Kätlin Saarela müüdi, et seikluspargis ronimine sobib ainult noorematele meestele. Selle kahe kuu jooksul, mil Eesti uusim seikluspark avatud on olnud, on korraldatud ka mitmeid kliendipäevi ja seltskonnaüritusi. „Siia on sattunud mitu poissmeeste õhtut, üks tüdrukuteõhtu, tosin sünnipäeva ja kuus firmaüritust,” loetleb Kätlin Saarela. „Lisaks käisid mitmed Elvas resideeruvad spordilaagrid meil terve seltskonnaga seiklemas.” Kõige suurem rühm on olnud 62 inimest. „Eks see seiklus venib siis natuke pikemaks, aga seltsis on ju alati vahvam – saab üksteist innustada ja utsitada ning teha pal
ju pilte,” nimetab ta suurema seltskonna plusse. Suuremate rühmade puhul on vaja alati ette broneerida, siis on ka instruktoreid pargis rohkem. Rühmasid saab natuke liigitada, et ei tekiks üksteise järel palju ootamist.” „Seikluspark sobib absoluutselt kõigile: kes on nõus ületama oma hirme kõrguse ees; kellele meeldib adrenaliinilaks; kes peab lugu loodusest. Siiski tuleb inimesel hinnata oma võimeid ja tervislikku seisundit,” lisab ta. „Elvas on radasid kolm, kõik erineva raskustasemega. Alati võib ronimisest loobuda ja kaasa teha vaid õhusõidu üle Verevi järve. See on omaette elamus.”

Ühiskokkamine
Viimastel aastatel on üha populaarsemaks muutunud ühiskokkamised. See meelelahutuslik ühiskokkamine ei ole ainult ühine söögi tegemine, vaid suurepärane võimalus tugevdada meeskonnatunnet, tähistada tähtpäevi, arendada kliendisuhteid või korraldada teistsugune seminaripäev. Väiksema seltskonnaga saab ägeda gastronoomilise elamuse privaatrestoranis Köök Pikal tänaval, kus peakokk Tim Bramichi juhendamisel valmib ühiselt õhtusöök. Kokakooli mahub samal ajal kuni 12 inimest toitu valmistama. Suuremad seltskonnad jagatakse kaheks rühmaks, kumbki osaleb vaheldumisi toidu valmistamisel ja kõrvalprogrammis, näiteks veini,- õlle- ja teekoolitusel. Kui seltskond on suurem, võib ürituse korraldada Toiduakadeemias (Lootsi 8), kus on kaks saali, millest suurem mahutab 30 ning väiksem 12 inimest. „Toiduakadeemia ühiskokkamistel ei jää keegi kõrvaltvaatajaks: kõik saavad maitsvate roogade valmistamisel kaasa lüüa. Koolituse juhatab sisse Toiduakadeemia kokk, kes tutvustab menüüd ja jagab osalejad nende huvide põhjal meeskondadesse. Meeskonna ülesanne on valmistada üks käik kuni viiekäigulisest menüüst,” tutvustab Toiduakadeemia tegevjuht Aivi Kullama. „Seejärel suundutakse köögibokside juurde ja kokkamine võib alata! Peakokk juhendab ja vajaduse korral abistab toidu valmistamisel ja serveerimisel. Umbes kahe tunni möödudes on toidud valmis ja kõik saavad istuda lauda isetehtud imehead sööki nautima. Hõrgutiste kõrvale pakub kelner teed-kohvi ning soovi korral ka veini, õlut või kokteile. Õhtu lõppedes lahkutakse suurepärase toiduelamuse, meeldivate emotsioonide ning uute oskuste ja retseptidega edaspidiseks praktiseerimiseks.”

Põgenemismängud
Uueks trendikaks ajaviiteks on põgenemismängud, kus kogu elamus on üles ehitatud mõistatuste lahendamisele. Esimesed põgenemismängud loodi 2008. aastal Jaapanis ja levisid sealt üle maailma. Paar aastat tagasi toimus plahvatuslik areng ja nüüd on põgenemismäng pea igas suuremas linnas. Tallinnas on koguni neli firmat, kes seda uudset ja tõeliselt kaasakiskuvat ajaviidet pakuvad. Tänavu lisandus üks põgenemistuba ka Tartusse. Põgenemismängudes toimub kõik nagu arvutimängus, kuid tegu on reaalse ruu
miga. Eesmärk on mingil moel välja saada toast, kuhu rühm inimesi lukustati. Esialgu lootusetuna tunduv olukord hakkab selginema, kui leitakse tuppa peidetud vihjed. Mõistusi lahendades ja peidukohti avastades viib üks vihje teiseni. Kättesaadavaid objekte kasutades peab avama laekaid ja uksi ning lõpuks leidma lahenduse väljapääsuks. Mängule lisavad vürtsi heli- ja valgusefektid ning ärevust tekitav stopperkell, mis loeb halastamatult minuteid. Aega ülesande lahendamiseks on üks tund. Mängud on mõeldud 2–4-liikmelistele võistkondadele ja koostatud selliselt, et üksinda hakkama ei saagi. Toast pääsemiseks ei ole füüsilist jõudu vaja, kuid kasuks tuleb loogiline mõtteviis ja oskus märgata ka kõige pisemaid detaile. Exit Room on avanud põgenemistoad Tallinnas kahes kohas: aadressil Weizenbergi 9 on kaks tuba (Dracula ja Pommituba) ning aadressil Tatari 54 kaks tuba (Protseduurid ja Hull Doktor). Kuigi korraga pääseb ühte tuppa võistlema maksimaalselt neli inimest, saab seal pidada ka firmaüritusi ja meeskonnakoolitusi. Lisaks saab korraldada meeskondadevahelisi võistlusi mitmes toas ning vaadata hiljem televiisorist oma esitlust.