30.09.2015, 07:53
Lehtsalat – kõige mõttetum toit?
Peotäis mulda, lisa väetist, jäta tuled 40 päevaks põlema. Vett ja toitaineid umbes sama palju nagu väikeses mineraalveepudelis. Pott lehtsalatit maksab poes umbes ühe euro.
FOTO:
Kohe roogivad esimesed öökülmad üle maa aiad lagedaks ning kasvuhooneis kasvatatud salatid ja maitsetaimed on poes ainus roheline kraam, mille kohta võib öelda värske. Niivõrd-kuivõrd.
Tallinna Tehnikaülikooli toiduteaduse professor Raivo Vokk istub oma kabinetis ja hoiab peos lehtsalati puhmast. See on ilus roheline, juured mullapotikeses. Kilesse pakitud. Veel 20 minutit tagasi kükitas see tuutu Balti jaama Selveri juurikaosakonnas, oodates, et hõredas müügisaalis keegi ta üles korjaks.
Oled juba tellija?