Nagu ennustatud, on nublu uus pala „muusikakool“ lennanud tabelis esimeseks, olles eelmisel nädalal ainult 24 tundi digiturul olnuna sisenenud paremusjärjestusse kohal 12. Pluuto lugu „Mesimagus“, kus ka nublu kaasa teeb, on nüüd sammukese tagasi – esimeselt kohalt teiseks – astunud.

Selle nädala seisuga on esimesed kuus lugu suuremal või väiksemal määral seotud nubluga. Ja need kuus positsiooni ei ole ainsad, kus tipp-40s nublut kohtab. EP „Mind on mitu“ mõtteline B-pool „2 Quick Start“ on tõusnud tagasi esikümnesse – seitsmeteistkümnendalt kohalt kümnendaks.

Ja 28. kohale on uue tulijana sisse astunud nublu iidvana lugu „kassipulma aftekas“. Nimetatud pala (noore tallinlase MadTingi produtseeritud) ilmus nublu YouTube’i ja SoundCloudi kontodele juba läinud aasta aprillis, aga on nüüd kättesaadavaks tehtud ka tipp-40 vaatluse all olevatel platvormidel iTunes, Spotify, Google Play, Apple Music, Deezer.

Ja siis on nublu muidugi ka veel Lenna loos „Keeruta“, mis asetseb 21. kohal. Kokku üheksa tabelis oleva looga on ta karvupidi seotud. Reeglina on artistil singlite tabelis sedavõrd palju lugusid esimese 40 seas siis, kui on ilmunud uus album, aga nublu ongi reegliteväline nähtus.

Ja siis on veel üks uus tulija kodumaiste palade mõõduvõtus. Hiiumaal pärit räppari marp$i esimene tabelihitt „Tibulinnu“ on esimese hooga tõusnud tublile 14. kohale. Palas, millele on üles võetud ka uhke video, teeb kaasa ka teine noor träppar, olulise osa elust Soomes elanud Clicherik.

Singlite üldtabelis kohtabki taas tavapärast juhtumit, kui üks suure austajaskonnaga artist uue album välja annab ja lood sellelt plaadilt korraga tabelit ründavad. Lõuna-Korea hitivabriku edukaim toode poistebänd BTS on maha saanud kauamängivaga ja viis lugu sellelt on singlite tipp-40s. Kõrgeimal kohal (4) ühes Halseyga esitatud „Boy With Luv“.

Aga BTS pole üldse selle tabeli kõrgeim uustulnuk. Selleks on ikka nublu „muusikakool“, teisel kohal, mis tähendab, et Billie Eilish saab vähemalt nädala veel rahus looga „bad boy“ esimene olla.

Ning kolmandal paigutusel on uue tulijana EDMi varalahkunud staar Avicii looga „SOS“, mis on esimene palake juunis välja tulevalt postuumselt kauamängivalt „Tim“.

BTS värskel albumil nappis aga rammu, et haarata endale selle nädala esikoht albumite nimestikus. Seal on bändi plaat „MAP OF THE SOUL: PERSONA“ tõusnud teiseks. Billie Eilishi debüütplaat jääb seega endiselt tabeli liidriks.

Uusi tulijaid on pikkade plaatide tipp-40s veel terve hulk. Üks neist ka kodumaine – Beebilõusta „Andrus Elbing“, mis näitab end üheksandal paigutusel. Järgmised kaks digikanalites kõige rohkem tarbitud Eesti plaati on samuti hiphopi vallast – Bad Art ja „Pealik“ (12) ning Reket ja „Rahu“ (13).

Aga ülejäänud uued tulijad. Produtsendid-popstaarid Labrinth (inglane), Sia (austraallane) ja Diplo (ameeriklane) oma ühise projekti LSD albumiga „Labrinth, Sia & Diplo Present... LSD“ lennanud kuuendale kohale.

Ühendkuningriikide juutuuberid-räpparid KSI ja Randolph on koostööalbumiga „New Age“ põrutanud seitsmendale kohale.

Positsioonile 15 on albumiga „Ventura“ tõusnud üsnagi woke räppar Anderson .Paak.

Ja viimane uus tulija albumite tabelis on briti tantsumuusika ässake Jax Jones, tema EP „Snacks“ on 33. kohal.