Tegelikult pole algul segadust tekitavad jutuajamised sugugi nii arusaamatud. Siin on väike abiline, mõistmaks noortega seotud asju.

Tik Tok - telefoniäpp lühikeste videote tegemiseks.
Tik Tok (endise nimega Musical.ly) on telefonirakendus, kus tehakse ja jagatakse lühikesi videoklippe. Enamasti filmitakse ennast laulusõnade järgi suud liigutamas või naljakalt tantsimas. Selliste lühivideotega on saanud tuntuks muidu täiesti tavalised noored. Iga päev tekib uusi videoideid, mida üksi või koos sõpradega lõbus filmida on.

Woah on sõnadega raskesti kirjeldatav liigutus, kus kõverdatud, rusikas käed enda ette viiakse. Seda võib teha igal pool ja igal ajal, ilma igasuguse põhjuseta. Enda proovile panemiseks tehakse woah-liigutust isegi krõbinaid kaussi valades või end meikides. Tik Tokis on woah-videod tohutult populaarsed ning nende juurde märgitakse teemaviitena #hitthewoah.

Aesthetic ehk kunstiline ilu on praegu väga populaarne stiil enda riietamiseks või piltide tegemiseks. Pildi kvaliteet ei peagi olema hea, pigem vastupidi. Aesthetic’ut viljelevad põhiliselt tüdrukud, kes proovivad olla võimalikult erilised ja kanda asju nii, et need omavahel kokku ei sobikski.

Satisfying vide
Satisfying video on selline, mida võikski vaatama jääda, sest see on lihtsalt nii mõnus. Sellise video vaatamine tekitab sõltuvust ning poole pealt videot kinni panna pole võimalik. Sõltuvusttekitavad teemad on inimestel erinevad, aga tihti võib seal videotes näha lärtsuvat lima või seebi katkilõikamist.

Yubo on uus noorte tutvumisäpp, kus saab kerge sõrmeliigutusega valida sõpru üle maailma. Mõttelt nagu Tinder, aga vanuse alampiirang on 13 aastat, mitte 18. Saad valida sõpru, teha nendega live’i (otseülekannet) ja lihtsalt veebis juttu ajada.

Mõminaräpp on räpp, mille sõnadest on väga raske aru saada, sest see kõlab nagu magama jääv karu. Mõminaräppi võib teha igaüks, vaja on ainult Soundcloudi kontot ja midagi võiks ka öelda olla.

Šme öeldakse siis, kui midagi tegema peab, aga ei viitsi. Kes siis viimasena „šme“ karjub, peab tuba koristama või saab muu tüütu tegevuse kaela.

Fleksima – uhkeldama. „Kuule, ära fleksi,“ öeldakse inimesele, kes uhkeldab millegagi. Näiteks oma musklite, asjade või teadmistega.

„Mis tiks on?“ tähendab noorte keeles „millega tegeled?“.

Vlogimine on oma igapäevaelu filmimine ehk videoblogimine. Youtube’is on just vlogide vaatamine äärmiselt populaarne. Keda siis ei huvitaks, mida keegi teine hommikuks sõi või mida poest ostis.

Shuffle on tantsustiil, kus jalgu mööda maad lohistatakse. Sarnaneb Michael Jacksoni tantsuga, kus jalgu täielikult maast üles ei tõsteta. Ega see kerge pole, aga tutorial’e (õppevideoid) leiab internetist küllaga.

Airpodid on pisikesed kõrvaklapid, mida pikemate juustega inimestel polegi kõrvas näha, sest neil puuduvad juhtmed. Neid saab edukalt kasutada ka koolitunni ajal. Kui laps sulle ei vasta, siis vaata: äkki on tal Airpodid kõrvas?

Scrunchie ehk suur patsikumm on noorte tüdrukute seas väga populaarne.
Scrunchie on lihtsamalt öeldes suur patsikumm. Lisaks sellele, et ei kahjusta juukseid, on see ilus ka käe ümber. Scrunchie oli moes 1980.-1990. aastatel ja on nüüd ringiga tagasi tulnud. Mõnel on kodus tõeline scrunchie-uputus ja hommikul pimesi patsikummi valides sätitakse hiljem ka kogu riietus selle järgi.

Kanken on seljakott, mis peab igal teismelisel kodus olema. Värve on mitu ja see on mõeldud matkakotiks, kuigi sellega käiakse nii koolis kui ka kinos.

Skeemimine on iga koolilapse igapäevane tegevus, kus proovitakse end keerulisest olukorrast välja nihverdada ja leida probleemile lihtne lahendus. Ausad reeglid võivad eesmärgi saavutamisel muidugi tagaplaanile jääda.

Rebel otsetõlkes mässuline – öeldakse inimesele, kes rikub reegleid. Näiteks kui sõber ületab tänavat vales kohas või ei lähe koolitundi, on ta rebel.

„Fortnite“ on tulistamis- ja ellujäämismäng, mille mängimisele võib arvuti või mängukonsooli taga kuluda terve päev. Võitja on loomulikult see, kes viimasena ellu jääb, ning võitmiseks on vaja väga palju harjutada.

DM on Instagramis või Facebookis kirjutamise koht. DM on lühend sõnast direct message, mis tähendab, et saad inimesele isiklikke sõnumeid saata, ilma et teised seda näeksid.

Nocco on jook, mida peab iga jõusaalihull või niisama trendidega kaasas käiv inimene jooma. Jook annab energiat ega sisalda suhkrut.

„Stranger things“ on närvesööv Netflixi sari, millel tuli hiljuti välja kolmas hooaeg. Sarjas näitlevad noored vanuses 15-17 aastat ning see räägib 1980ndatest fantaasiavõtmes.

Chunky tossud - uuesti moodi tulnud suured koletossud
Chunky tossud, tuntud kui ka filad, on massiivsed värvilised jalanõud, mis on teinud tohutu comeback’i (tagasituleku). Viimati olid need moes 1980ndatel aastatel. Neid nimetatakse ka koletossudeks, sest kujult on nad veidralt teistsugused ja väga suured.

„2K“ on korvpalliteemaline arvutimäng, mida mängivad poisid, kellele – üllatus-üllatus! – meeldib korvpall. Mängida on põnev nii üksi kui ka koos sõpradega.

IMO võib öelda või kirjutada peaaegu iga lause lõppu. Otsetõlkes in my opinion ehk minu arvates.

Noodle fix on uus pentsik viis, kuidas kõikvõimalikke katkiläinud asju parandada. Osta pakk kiirnuudleid ja PVA liimi, pane katkisesse kohta, lihvi siledaks, kata värviga ja ongi nagu uus.