Kuid, okei. Madison Marsi ning vokalist Little League’i lugu “new Vibe Who Dis”, mis otseselt tsiteerib Vince Clarke’i kirjutatud Yazoo hitti “Don’t Go” aastast 1982, pressib end tabelisse ales kohal 16. Ning Liis Lemsalu uus pala “Kehakeel”, valminud koos terve hulga soomlastest popautorite-produtsentide abil, kihutas esimese nädalaga 21. kohale.

Nii et esikümme Eesti lugude tabelis on endiselt täpselt sama – nublu esimene (“für Oksana” koos gameboy tetrisega), nublu teine (kaasategijana 5MIINUSe loos “Aluspükse”), nublu kolmas (“Rotterdam”), aga ikkagi.

Kauamängivate paremusjärjestuses on jõhker uus liider. See on Post Malone’i uus album “Hollywood’s Bleeding”. Ja jõhker liider on ta seepärast, et erinevalt megastaaride Taylor Swift ja Lana del Rey hiljuti ilmunud albumitest, mis samuti albumilistis joonelt esimeseks kihutasid, on Post Malone’i uut albumit täis ka singlite üldtabel. Kaheksa lugu Malone’i värskelt plaadilt on striimimiskeskkondades sedavõrd kütet saanud, et on tõusnud singlite tipp-40 hulka. Swifti ja del Rey väljalaseye puhul nii massiivset rünnakut kohata polnud.

Albumite paremusjärjestusest veel. Esikümnesse, üheksandele kohale, on jõudnud kunagi Ameerika-otsib-superstaari-laadis telekonkursist hoo sisse saanud Melanie Martinez, oma teise pika plaadiga “K-12”.

Eesti albumitest jätkab kuulatuimana reketi “Rahu” ning kui vaadelda rokkmuusika kommertsedu, siis TOOLi kauaoodatud uus album “Fear Inocolum” on langenud möödunud nädalal saavutatud 5. kohalt 16. paigutusele ning Slipknoti äsja ilmunud, kuid kaua oodatud uus plaat pole enam esimese 40 hulgas. Elagu siiski Rammstein, kelle endanimeline teos seisab endiselt esikümnes!
Ja noh… 37. kohal on kauamängivate nimestikus veel üks uus tulija. Popräppar SAINt JHN, kelle plaadil “Ghetto Lenny’s Love Songs” viirastub üksjagu rokielemente ja kitarre.

Singlite üldtabeli esikoht on kolmandat nädalat meie meeste – nublu ja gameboy tetris – käes. Kõrgeim uus tulija tabelis ongi Post Malone – lugu “Saint-Tropez” on rebinud end kõige kõrgemale, 8. kohale.

Siis on tabelis veel esmakordselt uus pala Camila Cabellolt (“Liar”, 23.) ning siis veel selline veidrus nagu PH e Micheli ning Belo lugu“Eu Me Acostumei - Ao Vivo Em Goiânia / 2019”, mille puhul jääb üksnes loota, et tõenäoliselt oli kuskil Eestis latino teemaline pidu, mis käest ära läks ja keegi pala nädalaks ajaks mängima unustas ning nii ta Eesti ametliku digitabelisse ka jõudis.

* Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Google Play, Apple Music muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodel