Kodumaiste lugude tipp-40s on küll liidriks endiselt ja nüüdseks juba kolmandat kuud nublu ning gameboy tetrise „für Oksana“, kuid leidub ka kolm päris värsket lugu. Lausa kolm uut tulijat. Ja need pole sugugi kõik ühe lagi-albumi pealt.

Kõige kõrgemale, teisele kohale on uutest roninud produtsentide 372kaspari ja Lone Betro ning räpparite Beebilõust ja nublu ühine lugu „Vöörad“.

Produtsent 372kasparit võiksite teada kas või seepärast, et tema muditud on reketi ammune megahitt „Köievedu“ (lugu aastast 2016, mis veel eelmisel nädalal oli tipp-40s). Ning Lone Betrot võiksite teada puhtalt seetõttu, et tema kruttis biidi Aropi gigahitile „Kiki Miki“.

Järgmine uustulnuk on neljandal kohal. See on tandem Clicherik & Mäx looga „Gaas“. Hoobilt poiste seni kõige kõrgemale jõudnud tabelihitt (lööb üle „2D Tüdrukute“ tippmargi viienda koha).
Ja tõenäoliselt puistavad nad tuleva nädala tabelisse veel oma lugusid, sest läinud nädala reedel esitlesid nad debüütalbumit „Häng“, kust nii mõndagi võib kuulatuimate digilugude tabelisse lennata. Album ise, ennustame, jõuab albumitabeli esikümnesse ikka.

Kolmas uus tulija kodumaiste lugude pingereas on räppar Hiiumaalt – marp$ oma uue looga. Tema lugu „Klounid“ on sirutanud end 29. kohale. marp$i seni suurim hitt, „Tibulinnu“ koos Clicherikuga, käis ära viiendal kohal.

Eelmisel nädalal Eesti singlite listi vallutanud 11 lugu reketi värskelt albumilt „Kulutuli“ on kõik kenasti edasi tipp-40s ning nimetatud plaat valitseb teist nädalat ka albumite paremusjärjestust.

Albumitabeli võrdlemisi paikse esimese otsa – kui välja arvata, et korealaste BTS on kihutanud tagasi tabelisse, kuuendale kohale teosega „MAP OF THEE SOUL: PERSONA“ – järel tilgub juba peotäis uusi tulijad.
Neid on kokku neli.

Kõige edukam on uue albumiga „Certified Hitmaker“ 15. kohale jõudnud räppar Lil Mosey (sel nädalal on kokku neli erinevat Lili tabelis!).

Tema selja taga 16. kohal on arvutimängu „Death Stranding“ soundtrack, millelt leiab muu hulgas lugusid sellistelt artistidelt nagu Bring me the Horizon, Major Lazer ja Khalid, Alan Walker ja AU/RA ning Chvrhes.

24. kohale on tõusnud plaadiga „i don’t care at all“ Kanada poppar-räppar bbno$, kes on varem Eesti tabelites ilma teinud näiteks looga „Lalala“, mida esitas koos Y2Kga.

Ja 27. kohale on lendunud eriti tore üllatus. Positsioon ei ole küll teab mis kõrge, aga seal on eksperimentaalset ja elektroonilist art-popmuusikat valmistav FKA twigs – uue albumiga „MAGDALENE“.

Singlite üldlistis asub endiselt esikohal Tones and I „Dance Monkey“ ning „für Oksana“ kohe tema kannul.

Sihikindlalt tipu poole rühib aga tantsuhitt „Ride It“ produtsent Regardi masinatest. Tõusnud sel nädalal viiendalt kohalt kolmandale, olles muidu juba kaheksandat nädalat edetabelis.

Singlite tipp-40 kõrgeim uus tulija on sel nädalal sama mis Eesti lugude pingereas – „Vöörad“. Niisamuti on kõrguselt järgmisega – ka see on sama, Clicherik & Mäxi „Gaas“.

15. kohal astub aga mängu THRILL PILL. Träpp-staar Moskvast. Looga „Grustnaya Pesnya“. THRILL PILL tuleb ja annab 7. märtsil oma esimese konserdi Tallinnas. Klubis Cathouse.

16. kohal astub aga mängu Big Baby Tape. Samuti träpp-staar Moskvast. Looga „Trap Luv“. Ja Big Baby Tape käis ja andis alles hiljuti kontserdi Tallinnas. Septembrikuus, klubis Cathouse.

Singlite rea viimane uus tulija asub 32. kohal. See on kunagine superstaar bänd Black Eyed Peas koos Kolumbia reggeaton’i staari J Balviniga. Üheskoos on nad võtnud aluseks Corona kunagise eurohiti „Rhythm of the Night“ ning väänanud sellest moodsalt latiinoklubiliku tüki „RITMO“, mis on ühtlasi tuleva aasta alguses kinodesse jõudva action-komöödia „Bad Boys for Life“ lugu.