See on 5MIINUSele sel aastal teine number üks lugu. Koos Villemdrillemiga esitatud „Paaristõuked“ viskus liidrikohale aasta alguses ning püsis troonil 14 nädalat. Seni aasta 2020 kõige kauem esikohal püsinud pala.

5MIINUSe uue loo tippu tungimine on tekitanud ka üsna stabiilselt paigalpüsivas esikümnes olukorra, kus seal on mitu alla kümne nädala tabelis seigelnud lugu. Teised Eesti lugude tabeli tipp-10 värskemad lood on reketi „Magad vä?“ (kaks nädalat), nublu „Croissantid“ (üheksa nädalat) ja NOËPi „Young Boy“ (kolm nädalat). Ning tipuotsa kõige vanem lugu on 5MIINUSe ja nublu ühine „Aluspükse“. Esikümnes läheb juba 51 nädal.

Uue tulijana otse esimeseks tõuseb „Peo lõpp“ ka singlite üldtabelis. Ja nüüd on nii, et eestimaised palad valitsevad rahvusvahelises konkurentsis lausa kolmel esimesel positsioonil. See on erakordne. „Peo lõpp“ esimene, „Magad vä?“ teine, „Croissantid“ kolmas ja alles neljas on välismaine lugu, The Weekndi „Blinding Lights“.

Singlite pingeritta on endale sel nädalal tee rajanud veel MORGENSHTERN koos Eldzheyga – lugu „Cadillac“ tõuseb 18. kohale – ning Ava Maxi „Kings and Queens“ tõuseb 36. kohale.

Albumite paremusreastuse tipus on olukord rahulikum. Möödunud nädala teine, The Weekndi „After Hours“, astub esikohale tagasi, Dua Lipa „Future Nostalgia“ kolmandalt kohalt teiseks, ning eelmine liider Lady Gaga „Chromatica“ paigutub kolmandaks.

Trad.Attack!-i „Make Your Move“ on leidnud tagasitee esikümnesse, tõuseb läinud nädala kaheteistkümnendalt kohalt üheksandaks. (reketi „Kulutuli“ on aga endiselt, 32. nädalat kõige edukam Eesti plaat).

Värskeid plaate on kauamängivate tipp-40s vaid üks. See on hiphoppundi Run the Jewels uus album, nende värske teos „RTJ4“ on tõusnud 32. kohale.
Ning nagu ikka suurte artistide uute lugude ilmumise aegu juhtub, siis taastulijatena on albumitabelis sees 5MIINUSe vanad albumid. Nende „Korralik saavutus – aasta album“ on 29. kohal, „Rämmar“ aga 36. kohal.

* Tabelid on koostatud striimimiskeskkondade Spotify, Deezer, Apple Music, Google Play muusikapalade kuulamiskordade ja iTunesis toimunud lugude ostude põhjal ühe nädala jooksul Eestis registreeritud kasutajate kontodelt.