Ekspressile siinsete aserite kogukonna taustsüsteemi avanud inimesed selgitavad, et tegemist on viimase rahvusliku maffiagrupeeringuga, kes põlvkondade kaupa hoiab elus ja pärandab edasi kurjategija ametit. Veel paarikümne aasta eest samaga silma paistnud tšetšeenid ja armeenlased on nüüdseks venelaste või eestlastega integreerunud. Aseritel koolitavad aga isad poegasid ja nõnda kerkivad esile üha uued noored mehed, kes sarnaselt möödunud nädalal Laagna teel kaks inimest tapnud Isa Khaliloviga kasvavad üles subkultuuris, kus tapmised on normaalne elu osa ning vanglasse sattumine loomulik samm karjääris.

Autoriteedi poeg

Vähe on teada Isa Khalilovi isa Tanverdi Khalilovi kohta. Selge on üksnes see, et tegemist on vähemalt osaliselt äripindade rendiäris* tegutseva ärimehega ja siinses aserite kultuuriruumis – eriti just nende meeste hulgas, kelle sissetulek on seostatav narkoäriga ning kelle töömeetodite hulka paistab kuuluvat püstolite, rusikate ja nugade kasutamine – äärmiselt lugupeetud inimesega.

Ekspressi allikas temast rääkima ei soostu: „Ma ei tunne Tanverdi Khalilovit isiklikult, kuid tean ja austan väga kõrgelt mitmeid inimesi, kes teda tunnevad ja austavad. Seetõttu ma temast midagi rääkima nõus ei ole.“ Ekspressi allikas temast rääkima ei soostu: „Ma ei tunne Tanverdi Khalilovit isiklikult, kuid tean ja austan väga kõrgelt mitmeid inimesi, kes teda tunnevad ja austavad. Seetõttu ma temast midagi rääkima nõus ei ole.“

Austus on koguni nii suur, et seda võib märgata isegi venekeelses Delfis tema poja avariid puudutavate uudiste kommentaarides.

* Kirjutasime algses versioonis, et Tanverdi Khalilovile kuulub söögikoht Järve Grill & Resto. Tegemist oli eksitusega. Khalilov on seostatav üksnes majaga, kus Järve Grill & Resto pinda rendib. Toitlustuskoha ja Khalilovi vahel sidemed puuduvad. Vabandame eksituse pärast!