Reisimine


Vabadus reisida on saanud nii iseenesestmõistetavaks ja oluliseks osaks olemisest, et teisiti enam ette ei kujutagi. Optimistina usun, et praegused piirangud saavad peagi läbi. Minu viimane pikem avastusretk algas Islandilt ja lõppes kuus kuud hiljem Argentinas.

Kui tavaliselt ühte kohta mitu korda ei reisi, siis Kopenhaagen ja Malmö on mu vaieldamatud lemmikud, kuhu lähen ikka ja jälle. Kopenhaagen on kui põhjamaine Pariis oma mõnusate kohvikute, galeriide ning õnnelike inimestega. Iga reis on nagu sõõm värsket õhku, mis aga alati lõpeb sooviga koju minna.

Triigi Filharmoonia


Oma suviseks koduks ja osaks vereringest pean Saaremaal Triigi sadamas paiknevat eksperimentaalset muusikalava Triigi Filharmoonia ja hooajalist kohvikut Agar-Agar. Pean neid koos oma parima sõbra Hannaliisa Uusmaga. Minu isa kutsub seda ka viiendal hooajal endiselt poe mängimiseks, aga see on suurepärane võimalus end suvekuudeks kontorirežiimilt välja lülitada. Kolm kuud merekaldal keset muusikat ja kohvikutoimetusi annab igal aastal kuhjaga erilisi hetki, mida talvekuudel meenutada.

Ilusad asjad


Imetlen väga oskust luua midagi esteetiliselt ilusat, detailideni läbimõeldut ning ajatut. Võin lõpmatuseni imetleda põhjamaist arhitektuuri ja disaini, mis oma karguse ja kindla joonega annab edasi siinsete inimeste olemust. Alvar Aalto, Kaj Franck, Bruno Mathsson, Arne Jacobsen, Torbjørn Anderssen ning Espen Voll on vaid mõned lemmikud. Kodumaised sümpaatiad on Annike Laigo, Birgit Skolimowski, Anu Samarüütli, Inga Vatsk-Laasneri ja Marit Ilisoni looming.