Legendaarse КИНО kitarrist Juri Kasparjan esitas mõni aasta tagasi koos Valgevene riikliku sümfooniaorkestriga КИНО tuntumaid ja emotsionaalsemaid palasid. See osutus ka teenäitajaks Ekspress Meedia elamusturunduse osakonnale, kellele näis just Ruja ja 20. august sobivad märksõnad, et kombineerida ka Eesti publikule rokiklassika koos sümfooniaorkestriga.

Rein Rannap: "Ma arvan, et mu Ruja laulud peaksid olema sobivad kuulata terve kontserdi vältel - ainult orkestri, bändi ja mu enda poolt esitatult. Sest neil lauludel on ju väga meloodilised viisid, mis on ajas osutunud igihaljaiks, ja sellisena sobivad vabalt kuulata ka ilma sõnadeta. Loomulikult ei kõla antud kontserdil lood “nii nagu me oleme harjunud neid kuulama”. Pigem on mu eesmärk ja mulle endale põnev väljakutse kuulajat üllatada uute, eredamate kõlavärvide, suurema võimuse ja vaiksema õrnusega, kui seda rokkansambli koosseis oleks võimaldanud. Ja kõik muud nüansid nende äärmuste vahepeal.

Meloodiaid ma muidugi ei muuda, kuid seadetes taotlen vaheldusrikkust, põnevust, erilisust – nagu üritan seda alati oma loomingus ja esinemistel! Kuulaja võib avastada neis tuttavates lugudes uusi vaatenurki (kuulamis-nurki siis tegelikult!), näha neid uue, teravama pilguga, kuna detailid on nüüd rohkem esile toodud (ja detaile on ka ohtralt lisatud!)"

Muusikat esitatakse Lauluväljakul ERSO, Rannapi ja spetsiaalse bändi esituses, sel korral keegi ei laula.

Kõiki klaverile mõeldud osasid esitab Rein Rannap. Nii КИНО kui Ruja puhul olid kirjutatud uued ja kaasaegsed seaded.

Kontserdi üks korraldajatest Heili Teder usub, et just sümfooniaorkestriga Ruja on eestlastel veel kuulamata. "Meie teekond Ruja loominguga on kestnud juba kolm aastat ja seni on igale üritusele järgnenud soe vastuvõtt. Eestlased armastavad Ruja muusikat, muusikuid ja seda atmosfääri, mida need palad tekitavad. Pole ühtegi teist Eesti bändi, kelle looming aastatega muutub vaid täiuslikumaks. Rujaga aga just nii on ja tunneme, et meie kohustus on nende unikaalsuse kandimine uute põlvkondadeni."

Rannapi pühendumine Ruja loomingusse ei jäta instrumentaalsel Ruja tuntuimate lugude esinemistel kedagi ükskõikseks.

20. augustil on võimalus lasta ennast lummata sensatsioonilisel muusikal unustades hetkeks kõik muu. Piiratud arv pileteid müügil Piletilevis ja Ticketeris.

Kontserdi aitavad kuulajateni tuua Thermory, Alexela, Netikino, Graanul Invest, Tallinna linn, 4Sisters Catering, Saku, Maks ja Moorits.