Kirspuu valis näitusele 11 kunstnikku, kelleks on Grisli Soppe-Kahar, Liisi Örd, Aleksandra Pavlenkova, Kauri Kallas, Johanna Ulfsak, Karin Strohm, Annika Kiidron, Danel Kahar, Alo Valge, Mirjam Hinn ja Kaspar Tamsalu. Vanalinnas Minski raekoja lähistel asuvas näitusepaigas on peamiselt väljas maalikunst, aga ka klaasi- ja tekstiilikunst ning keraamika.
Eesti kunsti näitus toimub Minskis kunstigaleriis nimega "Высокое место"
(Vasakult) Annika Kiidroni tekstiilid ja Grisli Soppe-Kahari maal

„Juba kolm kuud on pühapäeviti, nüüd juba ka teistel päevadel meeleavaldused, internet lülitatakse välja, metroo ei tööta," kirjeldab mitu nädalat Minskis veetnud Kirspuu. "Meeleavaldajatest osa haaratakse kaasa, neid aetakse taga nagu loomi, pekstakse. Ausalt öeldes ei saa ma üldse aru, kuidas selline asi üldse võimalik on."

Ta räägib möödunud nädalal toimunud peksmisest, mille tagajärjel suri 30. eluaastates kodanikuaktivist ja joonistusõpetaja Roman Bondarenko. Bondarenkot teadsid Kirspuu sõnul paljud Minski kunstiringkonda kuuluvad inimesed, kellega ta näitusega seoses kokku puutus. "Valgevenelased on natuke eestlaste moodi, hoiavad üldiselt välismaalastega rääkides endasse kogu seda pinget, mida see olukord neis tekitab," kirjeldab Kirspuu. "Aga üldiselt on siinsed inimesed väga õnnelikud, et keegi üldse sinna sellisel ajal tuli, et nad ei ole päris üksi jäetud. Rõõmsad selle üle, et keegi väljastpoolt neid meeles peab."
(Vasakult) Kaspar Tamsalu ja Karin Strohmi maalid, esiplaanil Danel Kahari objekt
Johanna Ulfsaki tekstiilikunst
(Vasakult) Danel Kahari objekt ja Annika Kiidroni kostüümid
(Vasakult ) Liisi Ördi ja Aleksandra Pavlenkova teosed
(Vasakult) Mirjam Hinni ja Liisi Ördi looming

Eesti kunstnike väljapanek jääb Minskis avatuks 13. detsembrini 2020.