Hrozev räägib detailselt, kuidas FSB ja GRU toimetavad. Mis on nende praktikad ja töövõtted? Miks näiteks venelased armastavad Novitšokki ja kui palju üldse üks Novitšoki doos maksab? Kas GRU usub müstikasse?

Hrozev paljastab videos, et lisaks palju meedia tähelepanu saanud juhtumitele – Skripalite mürgitamine Suurbritannias, laskemoonalao õhkimine Tšehhis – saalivad GRU agendid vilkalt ka mitmetest teistes riikides. Ka Eestis, Lätis ja Leedus. Kes need tüübid on?

Loomulikult ei saa ümber Valgevenes toimunud lennukikaaperdamisest. „Valgevene KGB-d ei saa alahinnata,” ütleb Grozev. Selgub, et midagi sarnast (lennuki illegaalset maandamist) kavatses eelmisel aastal korda saata ka Ukraina salateenistus. Plaan jäi aga katki. Miks? Kas Ukraina valitsuses on reetur?

Hristo Grozev on uuriva ajakirjanduse platvormi Bellingcat juhtivuurija. Aga tal on seos ka Eestiga: kaua aega tagasi juhtis ta siin Trio raadiogruppi. Lääne meedia armastab teda, Bellingcat on suutnud teha palju šokeerivaid paljastusi. Kreml loomulikult vihkab, jälitab, häkib ja laimab. Kuidas Grozev ennast nende ohtude eest kaitseb?