"See ummik läheb küll rekordite raamatusse, ma oleks jalgsi ka kiiremini jõudnud," sõnas CNNile maanteel lõksus olev Susan Phalen.

Sotsiaalmeedias kurdavad lõksu jäänud inimesed, et neil pole autos ei süüa ega juua ning kütus hakkab otsa saama. Samuti muretsevad vanemad, kel autos ka väiksemaid lapsi. Hädasolijatel soovitatakse leida maanteelt mõni veok, kus on kindlasti sooja ja ka süüa-juua.

Politsei sõnul on ummikutes süüdi lisaks lumele ka kihutavad autojuhid, kes pole suutnud rasketele ilmaoludele vastavat sõidukiirust valida. Kõrvalmaanteedele on langenud ka puid.

Olukorrast tegi pika videoülekande Fox News:

"Osa raadiosse helistajaid tõesti nuttis, inimesed olid väga hirmunud," kirjeldas sündmuseid Fox Newsi liiklusreporter Dave Dildine. Ajakirjaniku sõnul on muutunud üle 16 tunni ummikus istumine psühholoogiliselt kurnavaks, eriti kui lõppu veel ei paista.

Maanteeameti tööd teeb raskemaks seegi, et tormi tõttu on kahjustatud maanteekaamerad, mistõttu on märksa raskem hinnata, kus täpselt pudelikaelad asuvad. Maantee mahasõitude juures töötavad brigaadid, mis püüavad viia hädasolijatele tekke ja süüa ning võimalusel neid ka maanteelt maha aidata.

Idaranniku osariikides on elektrita varsti juba miljon majapidamist ning häiritud on ka lennuliiklus. Pealinnas olid föderaalametite hooned eile suletud ning täna alustavad ametnikud tööd vähemalt kolmetunnise hilinemisega. Ka rahvasaadikud senatis on pidanud eelnõude üle hääletamise edasi lükkama.

Ehkki paljud autojuhid ütlesid, et nende jaoks oli täiesti kujuteldamatu, et põhimaantee võiks selliselt umbe minna, hoiatasid ametivõimud juba enne tormi, et lumi muudab teeolud erakordselt keeruliseks.

Meteoroloogide hinnangul jätkuvad tormid veel nädala lõpuni ning külma ilma tõttu pole lähiajal oodata ka lume sulamist.