9.-10. veebruarini toimub emotsionaalse heaolu ja pehmete oskuste konverents „ÕNNEFOORUM“.

See on inspiratsiooniks kõigile, kes tahavad oma ala parimatelt spetsialistidelt – teadlastelt, psühholoogidelt ja ärimaailma liidritelt – jätkusuutliku ja empaatilise juhtimise, tervislikuma töökeskkonna ja emotsionaalse heaolu loomise kohta rohkem teada saada.

Näoga töötajate vajaduste poole


„Peame rääkima õnne olulisusest äriedule. See põhineb enese ja töötajate eest hoolitsemisel - nii nende füüsilise kui vaimse tervise eest. Ettevõtjad vaatavad aina enam oma töötajate vajaduste poole, püüavad neile luua soodsa keskkonna ning pakkuda mitmesuguseid hüvesid tervise ja isikliku arengu jaoks.

Heaolu on võimalik siis, kui panustada üleväsimuse, kurnatuse ja vaimsete häirete ennetusse. Alustan uut aastat oma karjääri suurima ja rõõmsaima proovikiviga – tahan ettevõtjatele pakkuda üritust, mis on täis uusimat informatsiooni selle kõige kohta,“ räägib Baltimaade suurima konverentsi korraldaja Roland Tokko.

Foorumi partneri, Eesti Personalijuhtide LinkedIni grupi looja ja eestvedaja Helo Tamme on veendunud, et iga ettevõtte tähtsaim kapital on töötajad, sellepärast toetab ta algatusi, mille eesmärk on arendada organisatsioonide sisekultuuri.

„Märts 2020 märgib meie jaoks uue ajastu algust. Kiiresti tuli kohanduda uute olude ja väljakutsetega. Organisatsioonides said teemadeks töökeskkond ja -ohutus ning inimeste heaolu, kaugtööst tingitud üksildus, vaimne tervis, stress ja läbipõlemine.

Viimased 24 kuud on olnud heaks õppetunniks paljudele organisatsioonidele, kelle kogemus on näidanud, et investeerimine töötajate heaolusse ja inimsuhetesse loob ülitugeva vundamendi, millega ka tulevikus katsumustele ühiselt vastu minna.”

Foorumi programmi kaasautor, psühholoog ja mindfulness’i praktikate õpetaja Paulius Rakštikas täheldab, et mindfulness’i praktikad aitavad selgemalt mõista, mida me elult tahame ega lase meil end niimoodi tühjaks pumbata, et me ei jaksa enam oma eesmärkide poole püüelda.

„Pidev stress, lõppematu infovoog, aina harvem võimalus kõigest eemalduda ja oma emotsionaalse heaolu eest hoolitseda – nõnda elavad tänapäeval paljud. Sellega tõuseb risk läbipõlemiseks ja emotsionaalseks kurnatuseks, kust tagasitee on väga keeruline. Õnne Foorumil on võimalus vähemalt kaks päeva sügavamalt sisse ja välja hingata ning vaadata üle enda igapäevaelu. Et me ei jätaks oma elu kahe silma vahele!“

Õnnelike juht, õnnelik töötaja, äriedu


Õnne Foorum on kõigile, kes otsivad võimalusi töö tõhustamiseks ja samas tööelu ühildamiseks isikliku õnne ja tervislikuma eluviisiga. Teadlased väidavad selles küsimuses ühel häälel, et õnnelikud töötajad on produktiivsemad ja loovamad.

„9. veebruar kannab nime juhtide päev. Kõneleme sel päeval palju emotsionaalsest intelligentsusest, empaatiast ja kaastundest kui eesoleva aastakümne liidri tähtsaimatest omadustest. Lahkame pandeemiaga kaasnenud traumajärgse stressihäire ja tööl läbipõlemise anatoomiat. Vaatleme neuroteaduse värskeimatele andmetele tuginevaid kvaliteetse une seaduspärasusi," räägib Roland Tokko.

"10. veebruar on tiimide päev. Õpime stressiga toimetulekut, võttes appi mindfulness’i praktikad. Selgitame välja, kuidas kulutada raha nii, et see teeks õnnelikuks. Saame teada, miks tervislik toitumine on vaimsele tervisele nii oluline ja tõhus puhkus efektiivse töö möödapääsmatu osa.”

Foorumi esinejate seas on palju oma ala spetsialiste, nende hulgas Balti riikide ainus sertifitseeritud ning Google'is sündinud Emotsionaalse Intelligentsuse programmi osaleja ja lektor Marko Lepik; Oslo Ülikooli neuroteadlane, uneuurija dr Laura Bojarskaitė; Dallase Ülikoolis töötav neuroteadlane, käitumis- ja motivatsiooniuurija professor dr Allan-Hermann Pool; endine Netflixi talendikütt Remi Jay.

Teemade ja esinejate täielik nimekiri on leitav kodulehelt www.õnnefoorum.ee Konverentsi pileteid müüb Piletilevi, infopartnerid on Delfi ja Kuku raadio.