Keel vajaks uuendamist. Kui siiani võtab vastu või läheb külla presidendiga koos ka esileedi, siis mis saab — kaks esihärrat, või kuidagi nii, et president ja meie esihärra? Mõnel pool on kombeks meespresidenti kätelda, tema naissoost kaasale noogutatakse viisakalt. Kuidas nüüd — kätled ikkagi meest sõltumata sellest, et ta on leedi? Tutvustatakse meie esipaari kuskil — härra ja proua president, peab siis teatama, et härrad presidendid või härra ja härra president? Kuna meil on kombeks üks president korraga, siis see nagu kah ei sobi. Olgu, vastuvõtt sai kuidagi läbi ja reeglina viibivad esileedid meeste tähtsate ja ametlike jutuajamiste ajal koos mõnel heategevusüritusel või šoppavad kuskil — soovitavad üksteisele pesu ja proovivad koos kabiinis selga? See perspektiiv paneks ehk nii mõnegi tegeliku hetero avalikkusele vassima oma orientatsiooni suhtes vähemalt!

Siiski, siin oleks ka omad plussid. Stilist võiks kaasade puhul olla sama, soovolinik saaks Brüsselist eluaegse ülalpidamise koos suurema või väiksema hõbemedaliga ja moegurmaanidel ning muudel kiibitsatel  oleks vastuvõttudel oluliselt vähem, mille üle joriseda.

Kaasa on reeglina ikka see, kellega ollakse abielus. Sellega seoses tuleks muuta seadusandlust ja avansina vähemalt presidendile luua võimalus abielluda samast soost isikuga, perspektiivitundest hullunud parlament ei pruugiks piirduda vaid samasoolise isikuga vaid miks mitte ka mõne lemmiklooma võimaldamisega?

Lastel, ükskõik mis viisil muretsetutel, oleks raskem. Issi on president, onu esileedi on meie emme, selle vend on meie tädi — nii vist?

Kahtlemata on see kõik põnev, kuid meie asjaajamises on paraku sageli just nii, et tuleb valida võimalikest kõige vähemtõenäoline ja võid kindel olla, et nii juhtubki.