Detsembri Harvard Business Review avaldas Daniel Golemani ja tema kaasautorite artikli, mis teatas, et suured liidrid paistavad silma sellega, et suudavad teisi juhtida pigem meeleolu kui käskudega.

Harvard Business Review on maailma kõige mõjukam juhtimisajakiri. Daniel Goleman avaldas 1995. aastal raamatu "Emotsionaalne intelligentsus". See on üks mõjukamaid juhtimisraamatuid, mis viimase kümne aasta jooksul on ilmunud. Goleman ütleb, et sellised omadused nagu eneseteadlikkus, enesedistsipliin, sihikindlus ja võime vaadata asju teise inimese silmadega ja tunda nii nagu teine tunneb, mõjutavad meie elu palju enam kui IQ ehk mehaaniline intelligentsus.

Too raamat muutis ärimaailmas väga palju. Kui varem hinnati mõistust tunnetest tähtsamaks, siis nüüd on vähehaaval need kaks tasakaalu saavutamas. Kuid muutused on olnud palju aeglasemad kui paljud sooviksid. Ettevõteid juhivad sageli ikka inimesed, kes lihtsalt ei saa aru, mismoodi saab tunnetades, mitte mõistusega leida õige lahenduse.

Golemani ja tema kolleegide artikkel meeleolust kui juhtimisvahendist on lihtne, aga suur idee. Tule tööle heas tujus, edasta positiivseid signaale, loo vaba ja avatud õhkkond ning kui inimestel on eesmärgid teada, siis edenevad ka asjad firmas hästi. Lihtne ja tegelikult meile kõigile isiklikust kogemusest tuttav värk. Ometi nii harva – eriti suurtes ettevõtetes – juhtuv asi.

Niisiis head tuju ka järgmisel aastal.