Vaid esmapilgul on tegemist paradoksiga, mõttesegadusega. Kõik sõltub sellest, kuidas keegi dopinguteemat käsitleb ning milline on ühiskonnas valitsev ideoloogia.

Minu hinnangul on täna dopingu kasutajate ja „mittekasutajate" ( kes pole seni vahele jäänud või kasutavad moodsamaid preparaate) vaheline vastuolu sama ülespuhutud rumalus, nagu seda oli omal ajal kunstlikult tõmmatud piir profi- ja amatöörsportlase vahel. Lihtsalt igav on hakata arutama selle üle, miks kasvuhormoon on doping, aga kopsualveoole laiendavaid preparaate on lubatud kasutada norrakatel, kes olevat astmahaiged.

Täna ei ole tähtis mitte hormoonpreparaatide teema, vaid päevakorras on geenitehnoloogia ja isegi küborgid. Konservatiivide guru Martin Heideggeri järgi on tehnika areng Lääne tsivilisatsiooni saatus ja enne Uut Algust on inimese masinastumine paratamatu.

Tõsi, kindlasti võib suusaliidu juhtkonda - ning võib-olla ka Veerpalu ja Alaveri süüdistada valetamises. Ent sport ei ole ühiskonnas isoleeritud nähtus ning ei määra valitsevat ideoloogiat ja moraali. Küll aga teeb seda minister Jaak Aaviksoo, kes kuulutab avalikult, et üksikisikul, organisatsioonil ja riigil on õigus valetamisele!

Ning kui selle peale Tartu Ülikooli eetikakeskuse juhataja filosoofiaprofessor Margit Sutrop „sügavmõtteliselt" teatab, et seda ei saavat võtta üleskutsena valetamisele, on ju täiesti JOKK, et suusaliit hakkas musta valgeks rääkima.

Eelmine valitsus lubas meid Euroopa viiele rikkaima riigile lähemale viia. Uus A. Ansipi valitsus lubab meile vana majanduspoliitikat jätkates jälle vana eesmärgi täitmist. Tegelikult rahva elatustase langeb: juba üheksa kvartalit järjest langeb reaalpalk. Prognoosin, et järgneval aastal möödub meist Poola ja Eesti on EL viie VAESEIMA riigi seas! Ning A.Ansip pole kaugeltki ainuke peaminister, kes rahvale on teadlikult valetanud. Kala hakkab teatavasti mädanema peast. Kui riigi eesotsas on degenerantne eliit, siis valgub mäda paratamatult allapoole. Riigi juhtkonna valime aga meie, kodanikud. Seega oleme me kõik vastutavad valele rajatud ühiskonna eest, mille reeglistiku järgi töötavad Veerpalu ja Alaver.

Ülaltooduga ei taha ma ära võtta suusaliidult süüd valetamises. Meil kujunevas mentaliteedis on kahjuks sama suur süü ka minul, meil kõigil, Veerpalul ja Alaveril.