Muu hulgas on tema juhtimisel paljastatud süstemaatiline dopingutarvitamine Keenia pikamaajooksus ja Brasiilia jalgpallis. Tema uurimise valguses tunnistas rahvusvaheline jalgrattaliit UCI 2012. aastal, et oli kaks aastat varem maha vaikinud toonase maailma parima ratturi Alberto Contadori positiivse dopinguproovi.

Kodumaal on ta kajastanud peamiselt Saksa DV naisujujate dopingutarvitamist, kuid ka muid alasid. 2008. aastal pöördus sealne suusaliit kohtusse Seppelti lugude tõttu, mis puudutasid Saksa laske- ja murdmaasuustajate veredopingu tarvitamist. Suusaliit soovis, et kohus takistaks Seppelti uurimist, õigus jäi siiski viimasele.

Venemaa riikliku dopingusüsteemi paljastamise tõttu kehtib talle juba aastaid sinna sissesõidukeeld. Kaks aastat tagasi peatati see ajutiselt diplomaatiliste läbirääkimiste tulemusena klausliga, et kui Seppelt riiki siseneb, on Venemaa politseil õigus teda üle kuulata. Ajakirjanik soovis kajastada Venemaal toimuvat jalgpalli MMi, kuid siis sekkus Saksa välisminister Heiko Maas isiklikult, kelle sõnul kätkenuks Seppelti tööreis „ennustamatuid riske“.

Tema intervjuu Austria murdmaasuusataja Johannes Dürriga käivitas aga uurimise, mis kulmineerus möödunud kevadel operatsiooniga „Aadri laskmine“ ja pani põntsu ka Eesti suusatamisele. Austrias Seefeldis toimunud talialade MM-võistlustel arreteeriti hulk dopinguarst Mark Schmidti kliente, sealhulgas Karel Tammjärv ja Andreas Veerpalu. Hiljem tunnistas Schmidti teenuste kasutamise üles ka Algo Kärp. Oma õpilaste dopingule mahitamise on tänaseks üles tunnistanud ka suusatreener Mati Alaver.

Möödunud neljapäeva hommikul andis Seppelt Ekspressile intervjuu. Või tegelikult koguni kaks, sest esimene intervjuu jäi turvakaalutlustel pooleli. Juhuslikult oli päev varem ameti maha pannud rahvusvahelise tõsteliidu kauaaegne president, ungarlane Tamás Aján. Seda Seppelti värskeima dokumentaalfilmi tõttu, milles paljastati muuhulgas, kuidas noored tõstjad alusatavad dopingu tarvitamist juba 13aastaselt. 

Loe intervjuud Eesti Ekspressist.