Kaili Terras: "Ma arvan, et see oli märtsi algul, siis, kui olin kontserdil Leedu rahvuspüha tõttu. Tegelikult siis enam nii väga kätt ei surutud, rohkem lehvitati."

Kuidas praegune kriis saatkondade tööd pikemas perspektiivis mõjutab? Kas minnakse üle light-režiimile ja läkitatakse osad töötajad koju?

Terras: "Ma arvan, et see on küsimus, mis tuleks esitada meie valitsusele. Mina ei saa sellele vastata. Oleme praegu üritanud enda tööd taastada nii palju kui võimalik, kuid me oleme veel sedavõrd kriisi algusfaasis, et ei tea, milline on olukord näiteks septembris. Praegu hetkel on meil saatkonnas kodutööl üks inimene, kes elab Haagist väljas, aga me teised elame saatkonnale nii lähedal, et parem on ikka hommikul tööle tulla. Meil on siin igaühel oma ruum."

Kui hull Hollandis olukord kriisi alguses oli?


Terras: "See oli ikka väga hull, eriti riigi lõunapoolses osas Brabanti provintsis, mis on katoliiklik ala ja kus tähistati aktiivselt karnevale. See ala oli "Hollandi Saaremaa" ja siiani on just seal peamine nakkuskolle. Haagis pole sedavõrd palju olnud nakatunumisi, isegi Amsterdam on üsna mõõduka nakatumisega."

Hollandis ei ole kehtestatud Brabanti reisikeeldu?

Terras: "Ei ole. Ilmselt poleks seda võimalik ka kontrollida. Selles suhtes Hollandi ühiskond tähtsustab võib-olla väga kõrgelt isiklikku vastutust."