Scandicu hotellikett on huvitatud laienemisest Lätti ja näeb eriti perspektiivika paigana Riia lennujaama, teatas 21. aprillil Lätit külastanud Jean-Paul Hertzog, kes juhib Hilton Scandicu tegevust Skandinaavia ja Baltimaades. Hetkeseisuga on Scandicul hotellid nii Eestis kui Leedus, kuid mitte Lätimaal. Samal ajal laiendab lõunanaabrite juures tegevust ka Reval Hotelsi grupp, kel 2007. aasta kevadel valmimas nelja tärni hotell Elizabetes ielal. Suure tõenäosusega hakkab Reval Hotels Grupi kolmas Riia hotell kandma Elizabete nime.

Läti päevalehe Diena andmetel on Riias kanna kinnitamise vastu näidanud huvi ka Marriotti, InterContinentali ja Kempinski ketid, kuid hotelliavamiseni pole neist veel keegi jõudnud.

Interneti imehinnad on sageli eksitused

Itaalia lennuliin Alitalia müüs aprillikuus äriklassipileteid Kanadast Küprosele kõigest 66 dollari eest, kirjutab Wall Street Journal liiga madalatele reisihindadele pühendatud artiklis. Eksituse tõttu broneerimissüsteemidesse sattunud hinnaga osteti 509 piletit ja Alitalia otsustas neid aktsepteerida, kuna tegemist oli lennufirma veaga. Täishinnaga samu kohti müües oleks olnud võimalik teenida rohkem kui 2,6 miljonit dollarit.

Siiski ei järgi kõik reisifirmad sama poliitikat, täpsustab WSJ. Kaks nädalat tagasi pakkus hotellikett Marriott näiteks tube New Yorgi Times Square’il asuvasse hotelli 24.90 dollari eest plaanitud 249 dollari asemel. Kui viga ilmsiks tuli, tühistas Marriott liiga madala hinnaga tehtud broneeringud. Samas on aina raskem selgeks teha, milline hind on kampaania ja milline reisifirma viga. Näiteks pakkus lennuliin Southwest Airlines hiljuti võimalust lennata USA ühest servast teise vaid 49 dollariga, tulles selle hinnaga välja täiesti teadlikult, selgub WSJ artiklist.

Popimad sihtkohad on London ja Dubrovnik

Rahvusliku lennukompanii lennukite täituvus on eelolevaks suveks suurim Londoni, Dubrovniku ja Kopenhaageni marsruutidel. Ettevõtte turundusdirektor Maris Kivi sõnul on neil liinidel broneeritud üle 80% kohtadest. Samas ei saa sellest teha kaugeleulatuvaid järeldusi, sest kõik broneeringud pole veel vormistatud pileteiks ning osad liinid - näiteks Kiiev ja Moskva - täituvad traditsiooniliselt alles viimastel lennueelsetel nädalatel.