a) on täiesti normaalne, et vanemad ostavad lasteaeda mööbli, voodipesu jms, b) Kullerkupu lasteaia juhataja on rumal majandaja ja c) Tallinna lasteaedade rahamuredes on süüdi Ansip.

Haridusameti info peaspetsialist Leini Jürisaar, kas linn arvab tõesti nii?

Teie väljaütlemised on viidud äärmusesse. Raepress pole öelnud, et on normaalne, kui lapsevanemad ostavad mööbli. Selles pole midagi halba, kui vanemad aitavad, aga seda tuleb teha vabatahtlikult.

Vabandust. Ei saanud aru. Kui lasteaed vajab mööblit, aga raha pole, siis on normaalne, et vanemad ostavad?

Juhatajal tuleb olukord lahendada. Kui tal on probleem, tuleb abi saamiseks meie poole pöörduda. Seda Kullerkupu lasteaia juhataja sel aastal teinud pole.

Nii et teie arvates on ta rumal?

Ei ole seda väitnud. Kui juhataja ei pöördu haridusameti poole äärmise vajaduse korral, julgen kahelda, kas ta teeb õigeid otsuseid.

Raepressi tagasiside soovitab suurendada lasteaias laste arvu, siis lubatakse ka rohkem raha. See on väga ebaadekvaatne soovitus, sest ruumid on niigi kitsad.

Lasteaias on kohalkäimise protsent 62. Igapäevaselt on rühmas keskmiselt 15 last. Laste arvu on võimalik lasteaias suurendada nelja võrra. Teame täpselt, mis lasteaedades toimub.

Raepressi arvates on valitsus Tallinna lasteaedade vaesuses süüdi. Tegelikult kühveldab linn kümneid miljoneid propagandasse!

Mul pole õigust kritiseerida linnavalitsuse valikuid. Kindlasti pole me väitnud, et kõiges on süüdi riik. Riik vähendas omavalitsuste tulubaasi, aga ülesandeid mitte. Te ju olete nõus, et kui vähenevad sissetulekud, peavad ka kulud vähenema.

Jah, sealhulgas propagandakulud, mis lendasid linnal kosmosesse!

Vaadake, seda kommenteerima olen ma täiesti vale inimene.

Loe ka: “Lasteaed hingitseb tänu vanemate rahakotile” EE 18.3