Kõige populaarsemad poisinimed:

1. Martin (111)

2. Markus (105)

3. Nikita (95)

4. Aleksandr/Aleksander (87)

5. Rasmus (77)

6. Maksim (76)

7. Daniil (68)

8. Kevin (66)

9.-10. Robin (63)

9.-10. Sander (63)

Kõige populaarsemad tüdrukunimed:

1. Sandra (78)

2. Kristiina/Kristina (75)

3. Anna (70)

4. Laura (65)

5. Anastasia/Anastassia (64)

6. Maria (58)

7. Polina (56)

8. Diana (50)

9.-10. Darja (45)

9.-10. Sofia/Sofja (45)

Allikas: Siseministeerium, andmed on 2003. aasta 11 kuu seisuga. Selle aja jooksul sündis Eestis 12 162 last.

Ilusad eesti nimed Luukas Aeg, Örö Tormi ja Daniel-Bhekiwe

USA psühholoogiaprofessorid Herbert Harari ja John W. McDavid tahtsid tõestada, et veidra nimega inimestel on raskem läbi lüüa ja tegid ühe katse. Nad allkirjastasid neljanda ja viienda klassi õpilaste kirjandid kaht eri liiki nimedega.

Osal kirjanditest seisid ingliskeelses maailmas väga levinud nimed David ja Michael, ülejäänutel vähem levinud nimed Hubert ja Elmer. Kirjandid anti hinnata algkooliõpetajatele, kes arvasid, et nad hindavad tavalisi koolitöid.

Davidi ja Michaeli kirjandid said keskmiselt ühe palli võrra kõrgemaid hindeid kui samad kirjandid, mille autoriteks olnuksid justkui Elmer ja Hubert.

“Õpetajad teavad oma kogemusest,” põhjendasid professorid, “et Hubertid või Elmerid on tavaliselt hädavaresed.”

Eestlased on aga alati armastanud oma lastele veidraid nimesid panna. Tänavu sündisid meil näiteks järgmiste nimedega poisid: Adar, Arel, Arhe, Asmus, Breca, Daniel-Bhekiwe, Dimon, Georg-Goswin, Gomer, Greito, Hasgeir-Egert, Indre, Indy, Ino, Jamo, Japheth, Jeonel, Jorke Patrick, Kellven, Kendris, Kenomar, Kösta, Luukas Aeg, Matrix, Norton, Oleander, Radu, Rato, Relon, Rhening, Riko-Givy, Ruud, Signor, Taigo Juunior, Tristan Timothy, Uko Hiid ja Örö Tormi.

Tütarlastele pandi aga nimeks Aaria Lee, Berlyka, Bretie, Cayro-Lyza, Cameron, Carlyne, Carmelyta, Chantell, Darelyan, Emmelgelina, Genivive, Grittel, Gynethy, Hailely, Haldja, Hertrudis, Isis, Jonete, Kaleria, Karetti, Keira, Kirteli, Kärg, Lomely, Lorelai, Madara Kuld, Marimar, Mirjam Sürr, Nia, Patrina, Pipi Triinu, Priti, Randelyn, Reneeta, Rinell, Rhe, Sarmika-Hell, Sevinc, Sibell, Sisandra, Viive-Virhiinya ja Virbi Kleer.