Novembri keskel lahkusid HETAst partner Urmas Ustav ning vandeadvokaadid Ants Karu ja Tarmo Sild. “Ants Karu ei tööta meie juures tõesti alates 15. novembrist,” ütleb HETA üks omanikest Andres Aavik. “Teiste nimede kohta ei pea ma vajalikuks kommentaare anda.”

Aaviku sõnul on see igati tavaline, et noored advokaadid kasvavad ühest büroost välja ja loovad uue. Aaviku sõnul Üllar Talviste aga jätkab HETAs. “Mina kui selle maja üks juhtidest saaksin sellest ikka esimeste seas teada.”

Lahkunud advokaatide Ustav & Partnerid nime kandma planeeritud uus büroo kanti äriregistrisse hoopis nime all Lextal. “Loodame, et meie büroo puhul saab rääkida ikka neljast advokaadist,” viitab Urmas Ustav Talviste liitumisele. Ustavi sõnul on Talviste neile teatanud, et lahkub HETAst. “Praegu ma sel teemal veel rääkida ei taha,” ütles Talviste Ekspressile möödunud nädalal.

Kas õigusabi nõudjad lähevad advokaatidega Lextalisse kaasa, on ainult klientide endi otsustada. “Kliendid ei ela meil. Nad otsustavad ise, kuhu minna. Nagu ka patsient valib ise arsti, kui ta just koomas ei ole,” märgib Aavik.