Olovjanišnikovi arvates tuleks praegune Riigikohus likvideerida ning teha Tallinna ja Tartu ringkonnakohtute juurde kassatsiooni (ehk III kohtuastme) istungjärgud, kus (nagu nt Leedus) vaadatakse läbi kõik kaebused, milles on püstitatud seaduse ebaõige kohaldamise või menetluskorra rikkumise probleem, samuti juhtumid, kus II kohtuaste on kohtualuse olukorda raskendanud. Samuti tuleks tekitada võimalus järelevalve korras kaebusega kassatsiooni uue koosseisu poole pöörduda.  

Väga kriitilise artikli põhjal võiks ehk arvata, et advokaadil on Riigikohtuga isiklik vimm, ent ilmselt pole see tõsi. Mäletatavasti nõustus Riigikohus Olovjanišnikovi viimase aja kuulsaima kliendi - pronksmässu korraldamises süüdistatud Dimitri Klenski - õigeksmõistmisega lausa asja menetlusse võtmata.  

Miks siis nii karm sõnavõtt? Advokaat: "Mul on Riigikohtuga häid töised suhted, aga pidin selle riski võtma. Teisiti ei saa, sest praegune tee viib tupikusse. Tavaline inimene on jäämas täiesti kaitsetuks ega saa kohtust õigust. Mis veel hullem - olen 32 aastat advokaadina ja enne seda kümmekond aastat prokurörina töötanud. Praegu näen, et I astme kohtunikud on suuremas mures ja segaduses kui kunagi varem. Ma arvan ka, et kohtul peaks olema kohustus vastutada rahva, maksumaksja ees. Kohtu sõltumatus tähendab, et oma otsustes ollakse vabad, aga see ei õigusta täielikku kontrollimatust ja ükskõiksust rahva arvamuse suhtes."