• Väikeriigi ja -rahvana on eestlasel lihtsam mõista eri solidaarsusaspektidest lähtuvaid ja FIFA tänase toimimise aluseks olevaid põhiprintsiipe: asjaolu, et hoolimata suurusest ja finantsvõimekusest on kõikidel jalgpalliliitudel võrdne juriidiline mõju rahvusvahelistes organisatsioonides esindatuse tähenduses; asjaolu, et tipus teenitavat tulu jaotatakse ümber püramiidi alumise osa toimimas hoidmiseks; asjaolu, et ala olemine majanduslikult edukas ei tähenda põhimõtteliste otsuste sõltuvust sellest.
  • Näeme, et võitlus FIFA presidenditooli ümber on võitlus ka kirjeldatud põhimõtete pärast.
  • FIFA toimib ülesandekeskselt, selle rahvusvahelise organisatsiooni oluliseks tähenduseks on jalgpalli kaudu õiglase ja tasakaalustatud ühiskonna arendamine, andes kõigile juurde võimalusi ja tehes seda tõeliste väärtuste sisulise rõhutamise kaudu. Organisatsiooni majanduslik võimekus hõlbustab eelneva elluviimist.
  • Samamoodi oleme püüdnud üles ehitada ka meie rahvuslikku alaliitu ja seda on olnud lihtne teha, sest ühiskonna väiksuse tõttu puuduvad Eestis olulist survet tekitavad kommertsloogikad.
  • Mis konkreetselt FIFA presidendi ja Eesti suhetesse puutub, siis tegime Joseph Blatterile meie jaanuarikuisel kohtumisel ettepaneku rakendada jalgpall FIFA kaudu maailma rahuprotsessi etteotsa ja ta on ettepanekuga kaasa tulnud. Minu jaoks on sõjavõimalus suurim hirm, näen, et Eesti rahvast üritatakse hoolimata seitsmekümne aasta tagusest hirmsast kogemusest sõjamõttega harjutada. Sellega ei saa leppida ja on elementaarne, et minu jaoks reaalseim võimalus ohtu vähendada käib jalgpalli kaudu.
  • Maailm peab leidma tasakaalu ida ja lääne vahel ning see on eriti oluline meie jaoks, kes me oleme mitmes mõttes piiririik. FIFA ja Blatter on seda hoolimata suurest survest seni suutnud.