Selgub, et kunagi isegi Eesti all­ilma liidriks ja suhtekorraldajaks tituleeritud meest ootab ees uus missioon: mitte lasta Eesti noorust hukka minna ja õpetada neid elus õiget sihti leidma.

Eestlased usaldavad politseid. ­Sina ka?

Kui võtta võrdluseks Läti ühelt poolt – rämedalt kriminaliseerunud, kus leidub igasuguseid mägilasi ja „seaduslikke vargaid“, pätte ja rämpsu – ja teiselt poolt Skandinaavia, mis on täis radikaliseerunud „rätipäid“, kes karjuvad allahu akbar, müüvad narkootikume ja on põhjustanud selle, et vaikses Rootsis toimub iga päev tulistamine, siis võib öelda, et meie keskkriminaalpolitsei on väga hästi hakkama saanud.

Mida tähendab tänapäeval allilm?

Politseil on läbikäimist hämarate tegelastega vähemaks jäänud. Allmaailm jääb alati – pätt on pätt. Aga ta eristub selgelt: ametnikud, politseinikud, viisakad inimesed tegelevad oma asjadega ja allmaailm tegeleb sellega, mis neile jääb: narkootikumid, vargused jne. Suuremahulist korruptsiooni alkoholi, tubaka või kütusega meil ei ole. Kuna Eesti on piisavalt väike, on asjad kontrolli alla saadud.

Kui palju ujub sulle viimasel ajal ligi kauneid daame-kullakaevajaid?

Naised on erinevad. Ühed on feministid, teised normaalsed, korralikud, kolmandad on kullakaevajad. Ma ei käi eriti tihti väljas, aga näen, et kullakaevajaid on kõik kohad täis!

Kas nende võtted on muutunud?

Kui inimesed suhtuvad asjasse ausalt – sina oled tuntud rikas, minul on välimus, mina müün seda ja sina ostad –, siis on kõik aus. Selle vastu ei tohiks kellelgi midagi olla. Asi on kurjast, kui käib valetamine: ta ujub sulle külje alla ja hakkab rääkima, et tema ei ole selline nagu need kullakaevajad.