Oli ka põhjust - need ajad, kus rõõmsalt vadistav itaalia investorite summ Ülemistel lennukilt maha astus ja Ühispanga aktsionäride koosolekule suundus, said Eestis kiirelt mööda. Elementare - Banco Unione oli esialgu nii kõva sõna, et itaallaste jaoks tehti koosolekuist sünkroontõlget. Kuid asi muutus - Preatoni ja koos temaga Eestisse õnne katsuma tulnud seltskonna tegemisi asus uurima Tallinna börs, seejärel maksuamet.

Preatoni kinnisvarafirma Pro Kapital visati Tallinna börsilt lihtsalt välja, sest hulgalised keelatud ajal tehtud tehingud andsid selleks piisavalt ainet. Preatoni maksuasjade uurimine kestab siiani.

Eestis tegutsevad itaallased hakkasid hoopis enam hindama samast Ühispanga kultusreklaamist tuttavat personale confidenzialet. Ka Bizzi - ehkki nende teed läksid Preatoniga lahku veelgi rutem. Bizzile kuulus viiendik Pro Kapitalist, mida mees algul ka juhtis.

Edasisest on vastandlikud versioonid. Kui Preatoni leidis intervjuus praegusele kinnisvaraärimehele Peep Soomanile, et Bizzi otsustas "isiklikel põhjustel" Itaaliasse naasta, siis teine variant kõneles, et Preatoni võimutses firmas liiga palju ja surus gaasipedaali liiga tugevalt põhja.

Preatoniga oli Bizzi tutvunud juba märksa varem, töötades Prantsusmaal ja Itaalias peremehe hotelliärides. Eestis figureeris ta enam-vähem kõigis Preatoni algusetapi firmades. Ning ka Lätis, näiteks sealses Riia Maailmakaubanduskeskuses. Teede lahkuminekul lendas ta neist päris kiiresti välja. Näiteks Preatoni Panga nõukogus jõudis Bizzi istuda vaid mõne kuu 1999. aastal.

Edasi kolis Bizzi Hans H. Luige naabrusest Toom-Rüütli tänavalt uude ärimekasse, Kuubale. Kuid see ei tähenda, et tänaseks oleks itaallase huvid Tallinnas kadunud. Vastupidi, tema krõnksakas allkiri ilutseb jätkuvalt vanalinna tuntumaid maju remontinud ja seal tegutsevate firmade pabereis.

Raekoja plats 8/Mündi 3/Pikk 12/Kinga 6

Tolle hoonega kaasneb üks Eesti poliitikaajaloo kurbloolisemaid karjääre. Riigikogu endine väliskomisjoni esimees Eino Tamm sattus just selle maja tõttu eraisiku pankrotti.

Jegorowi kinnistu eksomanik Tatjana Valdmaa kinkis Tammele tagastamise asjaajamise eest aktsiaid, mida maksuamet pidas kümnemiljoniliseks töötasuks ja nõudis tagantjärgi tulumaksu. Tamm aga oli need aktsiad juba müünud - vaid 1,28 miljoni eest...

Davide Bizziga seotud osaühing Vegacorp ehitas alumisele korrusele 11 kauplusepinda, ülemistele korrustele 43 erineva suurusega korterit ning keldrisse restorani ja tervisekeskuse. Üle paarikümne korteri kuulub Milaanos elavale Guido Monarcale ja USA firmale Lamerton LLC.

Korteriomanike hulgas on Penoflexi-miljonär Jaan Puusaag (62m2) ja transiidiärimees Maksim Liksutov (82m2).

Kohtu2/Kiriku plats 2/Piiskopi 2

Kauneimaid, monumentaalsemaid  ja stiilsemaid 18. sajandi lõpu varaklassitsistlikke elamuansambleid. Asendilt domineeriv nii Kiriku platsil kui ka linnasiluetis vastu Pikka jalga jääva fassaadiga. Kas pole sel fassaadil taastatud rõdul varasel suvehommikul hommikukohvi juua üks toredamaid naudinguid, nähes, kuidas terve linn on sinu jalge ees …?

Davide Bizzi poolt taastatud majas omavad kortreid kinnisvarabüroo Uus Maa osanik Urmas Laur (106m2), filmirežissöör Ilmar Taska ja tema ema Aino Taska (101m2), valitsuse pressiesindaja Kristi Liiva (80m2), vandeadvokaat Liina Linsi (91m2) ja Ühispanga suurkliendihaldur Katrin Nael (53m2).

Ärimees Aleksei Karuzskile (33) kuuluv korter on ligemale 250 ruutmeetrit suur ning sellele seatud hüpoteek on 10, 4 miljonit krooni. Tegemist on ilmselt kalleima korteriga Eestis, mille ruutmeetrihind ligineb 42 000 kroonile.

Karuzski räägib Ekspressile, et korter on panditud pangale, mistõttu päris omaks ei saa ta seda pidada. Teiseks pole korter nii valmis, et perekond luksuslikku apartementi sisse saaks kolida. “Aga, ma loodan, et varsti see õnnestub."

Kesklinna korteris, ja mitte äärelinnas eramajas, elab ärimees rohkem mugavuse pärast. “Töörütm ei luba kaugemal elada. Ja perekonnal on kesklinnas lihtsam, koolid-lasteaiad on lähemal. Äärelinnas on mõnus teistel külas käia, aga elada on ikka parem kesklinnas."

Ekspressi miljonäride edetabelis esinenud Karuzskil on osalus kümme aastat tagasi asutatud Euro-Baltic Shipping Services. Firma tegeleb laevade prahtimise (rentimise) ja agenteerimisega.

Suur-Karja 1/Vana turg 2

Historistliku arhitektuuri parimaid näiteid. Eesti ajal Scheeli pank, viimasel ajal kuulus Eesti Telefonile. Maja uus omanik on OÜ Lavista Grupp, mis kavatseb hoone renoveerida ning korteriteks-äripindadeks müüa. Palgata tegevjuhid Davide Bizzi ja Paolo Dini. Lavistat aga omistab Hollandis registreeritud Certex B.V.

Viru 1

Tuntud kui "Demini kaubamaja". Pro Kapital renoveeris selle 1998. aastal 75 miljoni krooni eest. Neljal korrusel käib kauplemine, kahel on lukskorterid.

Hoone kuulub keerulise nimega firmale Diest EST SA, kus Davide Bizzi on üks kahest mittepalgalisest juhatuse liikmest Paolo Dini kõrval. Väidetavalt ta lihtsalt vahendas investoreid, kes peituvad nime taga Diest AG, registreeritud pisiriigis Liechtensteinis.

Bizzi ja Dini peavad Demini kaubamajas kõrgehinnalist eksklusiivbutiiki Paul & Shark. Kristiine keskuses aga keskmisemale maitsele mõeldud poodi Amerigo Vespucci.