Ta toob oma veendumuse põhjenduseks järgmised näited.

Esiteks..

.. Dr. Anthony Morris, juhtiv viirusteekspert ja endine FDA (US Food and Drug Administration) vaktsiinide osakonna direktor, kes on öelnud:

„Pole olemas tõendeid, mis kinnitavad, et seni arendatud gripivaktsiinidel on gripi puhul ennetav või leevendav mõju. Nende vaktsiinide tootjad teavad, et need on väärtusetud, aga jätkvad siiski nende müüki."

Suurküla sõnul tegi Dr. Morris uuringu gripivaktsiini kohta 1976. aastal. Uuring näitas, et vaktsiini efekt on nõrk ja seotud ohtlike kõrvalmõjudega. „Siis, kui ta avalikult hoiatas vaktsineeerimise eest, vallandati ta ja kõik tema uurimusdokumendid põletati ära," märgib Suurküla. „Dr Morrise hoiatustele vaatamata käivitati USA esimene massiline vaktsineerimiskampaania, mis peatati 10 nädala pärast tõsiste komplikatsioonide tõttu, kaasa arvatud raske närvihaiguse, Guillain-Barré sündroomi  tõttu. (Selle kohta saab lugeda siit: Dr Anthony Morris).

Teiseks..

.. toob ta USA Tervisehoiuministeeriumi uuringu gripivaktsiinide kohta 2005. aastal. Tulemus:

"Mitte ühes vanusegrupis üle 65. aasta ei leitud seost suurema vaktsineerimiskatte ja väiksema suremuse vahel."

"Uuringud, mis on leidnud, et vaktsineerimisel on mõju, on olulisel määral üle hinnanud vaktsineerimise kasu."

(Allikas: Simonsen L, Reichert TA, Viboud C, et al. Arch Intern Med 2005;165(3):265-272, online kokkuvõtte.)

Kolmandaks..

.. Dr. Thomas Jefferson, maineka erapooletu uurimisasutuse Cochrane Collaborations vaktsiiniuurimise osakonna juht, kes tegi ulatusliku analüüsi kõikide gripivaktsiinide uuringute kohta. Tema järeldus inaktiveeritud ("tapetud viirustega") vaktsiinide kohta (muid vaktsiine Suurküla sõnul enam ei kasutada, kuna elavad vaktsiinid võivad muutuda aggressivseks):

"..inaktiveeritud vaktsiinide efekt on väike või pole olemas." (Allikas: British Medical Journal 2006;333:912-915)

Jefferson leidis isegi, et mõned uuringud vanusegruppide, niinimetatud kohortide kohta olid ilmselt võltsitud. 

Neljandaks..

.. ütles Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee tervisekomitee juht doktor Wolfgang Wodarg, et Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) poolt algatatud gripi nn valepandeemia on üks kõige suuremaid selle sajandi meditsiiniskandaale. Wodangi sõnul nimetati leebet grippi põhjendamatult pandeemiaks, mis tõi kaasa suuri kasumeid vaktsiinitootjatele. (Alllikas: artikkel ajalehes The Daily Mail)

Dr. Suurküla: „Pandeemia eesmärk on olnud kaitsta maailma kardetavate infektsioonide eest rahvusvahelise koostöö loomise läbi. Aga WHO presidendi Margaret Chani uus definitsioon, mis tähendab, et iga rahvusvaheliselt levinud infektsioon on pandeemia, kas kardetav või mitte, kaotab ära respekti selle mõiste vastu ja on sellepärast selgesti kahjulik ja lisaks mõttetu. Pandeemia puhul on WHO-l õigus nõuda, et riigid viivad läbi rahvuslikud kampaaniad infektsiooni piiramiseks, kaasa arvatud massilist vaktsineerimist ja ennetevate rohtude välja jagamist. See uus reegel kindlustab miljardilisi sissetulekuid ravimitootjatele, kuna iga gripi või muu rahvusvaheliselt levinud infektsiooni puhul tulevikus peab WHO välja kuulutama pandeemia hoiatuse ja sellega nõudma et iga riik viib läbi terve rahva "kaitsmise" ravimifirmade toodete abil."

Viiendaks..

..viitab Suurküla Rootsi ajalehe „Svenska Dagbladet" artiklile, kus kirjeldatakse, kuidas Maailma Tervishoiu Organisatsiooniga (WHO-ga) seotud võtmekspertidel on sidemed ravimitootjatega. (Vastavat skeeemi saab näha siin.)

Dr. Suurküla arvates ei ole enamik vaktsineerimisuuringutest tõendanud vaktsiinide olulist kaitsvat efekti. „Sellepärast on põhjust kahelda, et need 3-4 uuringut, mis on teatanud suuremast efektiivsusest, on võltsitud," ütleb ta. Suurküla järeldus: on põhjust panna gripivaktsiinide väärtus küsimärgi alla.