Alates 2017. aasta juulist kuni tema kinnipidamiseni omandas naine Tallinnas üle päeva 10-15 grammi kaupa amfetamiini, iga nädal 1-10 grammi kaupa kokaiini kui ka 50 milliliitri kaupa GHB-d. Eeluurimisel tehti kindlaks, et Amberg omastas Tallinnas tuvastamata kohas ebaseaduslikult ka umbes 10 grammi kokaiini ja Balti Jaamas 10 grammi amfetamiini ja umbes 50 milliliitrit GHB-d. Samuti sai ta tuvastamata isikult vähemalt 2,77 grammi tenamfetamiini sisaldavat pulbrilist ainet ning vähemalt 0,53 grammi marihuaanat.

Politsei võttis roheliste silmadega blondiini kinni sügisel 2017 Vabaduse väljaku bussipeatuses. Vahistamisel leiti tema käekotist kaks minigrip kilekotti kokaiiniga, üks kott 0,15 grammi puhta amfetamiiniga, kolm kotti 0,38 grammi puhta amfetamiiniga, plastikust topsik GHBga, kolm minigrip kotti ja üks valge kapsel 2,279 grammi puhta tenamfetamiiniga ning minigrip kilekott, milles oli 0,53 grammi marihuaanat.

Harju maakohus karistas mullu mais Ambergi 1 aasta ja 9 kuulise vangistusega tingimisi. Naine rikkus katseaja reegleid ja kuulutati tagaotsitavaks.

Ambergi Facebooki konto viimane sissekanne pärineb kahe aasta tagusest ajast, kui politsei polnud teda veel kinni võtnud. Oma elukohaks märkis ta siis Austraalia põhjarannikul asuva Darwini.

Eesti politsei avalikustas Ambergi pildi ja nime uues üle-euroopalises kampaanias „Europe´s most wanted fugitives: Crime has no gender” (Euroopa kõige tagaotsitumad: Kuriteol pole sugu).

Europoli poolt veebis läbi viidav kampaania juhib tähelepanu naiskurjategijatele. Esmalt on ekraanil kuriteo kirjeldus ja kurjategija jääb maskiga varjatuks. Seejärel ilmub maski alt välja kriminaali - enamasti naisterahva - nägu, nimi ja vanus.

Projektis osaleb 21 riiki, iga riigi politsei on andnud üles ühe tagaotsitava. Tagaotsitavate hulgas on naissoost mõrvareid, inimkaubitsejaid, relvaärikaid ja kelme.

Vaata kõiki tagaotsitavaid: https://eumostwanted.eu/crimehasnogender