Meil siin tuleb olla tähelepanelik ja teha õigeid otsuseid. Seni on Euroopa Liit olnud Eestile kasulik, aga milline on olukord nelja või kümne aasta pärast? Edumeelsem osa Euroopast ja sealhulgas Eesti peab kohe lõpetama laiskade riikide toetamise. Ei ole mingit mõtet maksta Kreekale raha, milleks. Kui sellest kasutust toetamisest muidu lahti ei saa, tuleb Euroopa Liidu eelarvet vetoga blokeerida ja selleks on igal liikmesriigil õigus.

Hea ja kuuleka lapse mängimine Euroopas on Eesti jaoks rumalus, peame olema eneseteadlikud ja enese eest seisma. Seda enam, et praegusel kujul on Euroopa Liitu väga raske koos hoida. Tülitsetakse juba Brüsseli tippametnike rahvuse pärast, keda ametisse määratakse. Paratamatult muututakse raskel ajal natsionalistideks, sest ühed on riikidest, mis saavad hakkama, ja teised riikidest, mis on tõsises hädas. Ühtedel on kohustused ja teistel võimalused.

Paratamatult jaguneb Euroopa tulevikus kaheks – põhjaks ja lõunaks. Eesti peab väga selgelt hoidma põhjamaadega ühte. Põhjamaades on juba täna kolmveerand kogu Euroopa Liidu majanduslikust võimsusest. Paljuski tänu Euroopa Liidule ja Põhjamaadele on Eesti praegu tõusukursil ja meil on riigis pettunute arv väga väike. Meie parempoolne valitsus on olnud viimastel aastate tubli ja on teinud õigeid asju, et kasvatada riigi jõukust. Rohkem kapitalismi ja kõigil läheb paremini, kui meie kõrval on riigid, kes saavad ise hakkama.