Euroopa Komisjoni asepresidendina auditi ja pettusevastase võitluse eest vastutava Kallase sõnul suurendatakse uue lepinguga Euroopa Komisjoni ja liikmesriikide suutlikkust võidelda ebaseadusliku sigaretikaubanduse vastu, mis toob igal aastal märkimisväärset kahju saamata jäänud maksude ja tollitulude näol.

"Leping on tugev signaal maailmale selle kohta, et valitsusasutuste ja tööstuste vahelised lepingud toimivad ning et need toovad märkimisväärset kasu,” lisas ta.

Sõlmitud lepingus nõutakse, et JTI arendaks edasi olemasolevat seireprotsessi klientide valimiseks ja jälgmiseks, et jälgida teatavate saadetiste liikumist ja nende asukohta määrata ning annab laialdasemat abi Euroopa õiguskaitseorganitele võitluses ebaseadusliku sigaretikaubanduse vastu. Lepingu kohaselt nõustub JTI jätkuvalt piirama oma müüki, et selle maht vastaks seadusliku turu nõudmisele. 'Leping hõlmab ka JTI olemasolevat nõuetele vastavuse programmide laiaulatuslikku lepingulist raamistikku ning täiendab seda.

 EL-i ametnikud on olnud eelmistel aastatel kriitikat tubakatootjate suhtes, kes on oma toodangu illegaalsesse levitamisse pehmelt öeldes tuimalt suhtunud. Alles viimasel ajal on suurima tubakatootja Philip Morris tõhustanud võitlust kaupmeeste vastu, kes müüvad võltssigarette Nende kaubamärgi alt.

Kuigi leping kohustab JT Internationali sooritama makseid ka juhul, kui Euroopa Liit konfiskeerib ettevõtte ehtsad tooted, kui need ületavad määratud mahu, on ka kokkuleppes sees väike "konks". Nimelt välistab leping kõik JTI vastased kohtuasjad, mis tulenevad kontserni varasemast tegevusest sigarettide tootmise, müügi, jaotuse või ladustamisega.