See avaldus ei jätnud kedagi külmaks, vaid tekitas palju resonantsi kõigis ühiskonnakihtides, Eesti avalikkuses võeti hoogsalt kasutusele väljend “poolahv”. Armas poolinimene Marko, aitäh, et rikastasid meie igapäevast sõnavara!Ilves säutsub Krugmani tigedaksLet’s sh*t on East Europeans: their English is bad, won’t respond & actually do what they’ve agreed to & reelect govts that are responsible, säutsus Eesti president Toomas Hendrik Ilves ööl vastu 7. juunit Twitteris. Ilvesel oli kopsu üle maksa ajanud Paul Krugmani blogi sissekanne “Estonian Rhapsody” New York Timesi arvamusleheküljel, mis kritiseeris rajult Eesti majanduspoliitikat. Säutsud tekitasid küsimuse, kas Ilves oli neid postitades kõrgendatud meeleolus ja mis seda põhjustas.
Galojan põgeneb Londonisse“Jah, see vastab tõele! Olen hetkel Londonis ja ei kavatse niipea Eestisse naasta. [–] Mul on siin palgatud juba uued advokaadid, kes töötavad täistuuridel.” Nii avameelitses staarpoliitik Anna-Maria Galojan kollase meediaga jaanuari lõpul 2012.
25. jaanuaril selgus, et ligi 60 000 euro omastamises süüdi mõistetud MTÜ Eesti Euroopa Liikumise eksjuht peab minema vanglasse kandma viie kuu pikkust reaalset vangistust ning alustama sellega juba 7. veebruaril. Tegelikult pühkis Galojan salaja Eesti tolmu jalge alt ja põgenes Londonisse, kus ta on siiani.