Minister Aeg kirjutas auhindade üleandmise järel sotsiaalmeedias, et Pärnitsa sõnavõtt oli tema jaoks täiesti vastuvõetamatu. "Ma mõistan sellise käitumise täielikult hukka ja kahetsen, et komisjon valis Mikk Pärnitsa auhinnasaajate sekka."

Täna avaldas kodanikuaktivist Jevgeni Krištafovitš Facebookis oma kevadise kirjavahetuse justiitsministeeriumiga. Viidates käesolevale artiklile, uuris Krištafovitš, kas ministeerium kavatseb transpordiärimees Leho Renniti talle omistatud Vabaduse Tammepärja aumärgist ilma jätta. Ministeeriumi esindaja, justiitsministeeriumi nõunik Kert Karus vastas, et tegemist on küll inetu teoga, kuid vastav komisjon ministrile aumärgi äravõtmise ettepanekut ei esita.

Aga lugegem ja kaalugem, millised teod ja sõnad on aumärkide saamiseks sobivad ning millised mitte.

Kalender näitab 31. augustit 2018. Estonia kontserdisaali on kogunenud tõelised patrioodid. Kohal on ka tolleaegne justiitsminister Urmas Reinsalu, kes annab 129 inimesele üle Vabaduse Tammepärja aumärgi. Teiste seas saab selle transpordiärimees Leho Rennit. Ta on agaralt toetanud metsavendade mälestuste kogumist ja jäädvustamist.

Voolab vahuvein. Kõlavad isamaalised laulud. Kontsert ja seltskond liigutavad Rennitit südamepõhjani.

Kuid järsku ei usu mees oma silmi. Rennit haarab telefoni ning jäädvustab ennekuulmatu vaatepildi fotole. Ta postitab pildi Facebooki ja pöördub sõprade poole.

„Ma ei uskunud oma silmi, kui nägin, et kandikuga sebib ringi pesuehtne neeger!!!!!“ pahvatab ta. „Huvitav kas see oli taotluslikult nii tehtud?“

Jaga
Kommentaarid