Kuni 50 miljoni kroonise käibega ettevõtte peadirektorid teenivad Eestis keskmiselt 507 000 krooni aastas. Üle 500 miljonilise aastakäibega ettevõtete juhid aga keskmiselt 858 000 krooni.

Tippjuhtide endi hinnanguil on tasustamispaketi olulisemad osad põhipalk, ametiauto kasutamise võimalus, erialase täiendkoolituse kulude katmine ettevõtte poolt ja aastapõhised tulemustasud.

51 tippjuhi küsitlemisel tehtud uuring näitab, et muutuva palgaosana on kõige enam levinud aastapõhise tulemustasu maksmine, mille põhikriteeriumid on kasumi suurus ja kokkulepitud eesmärkide saavutamine. Tippjuhtide palgatingimusi vaadatakse enamasti üle kord aastas ja põhipalga muutmist mõjutavad kõige enam eesmärkide saavutamine ja palgaturg.

Tippjuhtide põhipalk kasvas tänavu keskmiselt 8,4 protsenti ning kogupalk 11,4 protsenti.

Mis tähendab, et palgakasv oli suurem, kui juhid ise prgnoosisid, sest mulluses palgauuringus ennustasid nad palga keskmiseks kasvuks 6,4 protsenti.

Paaril eelneval aastal kasvas tippjuhtide palk seitsme-kaheksa protsendi võrra.

Fontes on tippjuhtide palku uurinud juba aastaid. Selle käigus on selgesti välja tulnud, et välisosalusega firmad maksavad juhtidele paremini kui kohalikud kapitalistid: mullu oli vahe isegi kuni 40 protsenti välisosalusega ettevõtete kasuks.

Puhkuse puhul on aga aastaid olnud tavaks, et keskmiselt ligi kolmandik puhkusepäevi jääb juhtidel välja võtmata.