Poliitikast lahkumise otsus ei tule siiski ootamatult. Palling on seda rohkem kui pool aastat haudunud, sõpradega arutanud, nõu küsinud. Eelmisel sügisel oli Palling koos Hedi Mardisoogaregistreerinud uue ettevõtte Cachet. See on uut tüüpi kindlustusvahendaja, mis mõeldud eelkõige sõidujagajate (Uber, Bolt, Yandex) probleeme lahendama. Pallingut see valdkond huvitab. Poliitika järel oleks loogiline järgmine samm start-up’ile pühendumine.

Kas minna või mitte? Kevadeks on klaar. Palling on Euroopa Parlamendi kandidaat, tal on ideid ja mõtteid, aga kui kampaania tegemise asemel ei viitsi hommikul isegi voodist välja ronida, siis on selge. Poliitikast on villand.

Avalikkuse ette see kõik siiski veel ei jõua. Palling käib riigikogu komisjonides, esineb meedias, kommenteerib poliitikat. Ta peab nõu Mart Võrklaevaga. Võrklaev on Rae vallavanem ja Pallingu asendusliige riigikogus. Esialgu Võrklaev kõhkleb, otsitakse kuupäeva, mis mõlemale mehele sobiks. Lõpuks lepitakse kokku töö üle andmine 1. oktoobri peale.

Veel vähem paistab avalikkusse Pallingu kodune elu. Kalle ja tema abikaasa, laulja ja teleajakirjaniku Mai Pallingu (32) peres on hargnemas draama.