"Meie võidu taga on Epstein oma fantastiliste toidulisanditega," kinnitab ka Keskerakonna valimisstaabi peakonsultant Imre Danilov. "Kes siis veel?"

Danilov põhjendab ka Keskerakonna ebaedu Pärnu linnavolikogu valimistel: "Hoolimata meie manitsustest ei pidanud Mart Viisitamm kinni nõudmisest, et kuuri ajal ei tohi tarvitada alkoholi. Sel juhul tekib reaktsioon, milles vesinikperoksiid ühineb hoopis alkoholiga ja muudab selle puhtamaks. Tarvitajale jääb üksnes metsik pohmell."

Vladimir Panovi ja Inno ­Tähismaa äsjailmunud bestselleris "kH ime" ("kohuke Hoolib ime") leidub rohkesti fakte vesinikperoksiidi (endise nimega vesinikülihapendi) imet­tegevast mõjust keskerakondlastele. Nii kirjutatakse seal: "Vähe sellest, et pesuvalgendite regulaarne kasutamine puhastab meie organismi, karmat ning mainet. Nende ainete agar tarvitaja ei pea enam kunagi muretsema ihu- ja voodipesu puhtuse pärast. Kui tarbida vähemalt 200 grammi puhast kloordioksiidi ja sama palju vesinikperoksiidi päevas, eritab organism läbi naha nii palju valgendavaid ja desinfitseerivaid toimeaineid, et pesumasina võib pikemaks ajaks välja lülitada."

"kH ime" ei tee saladust sellestki, et toidulisandeid manustas ka näiteks Panov ise, kes selle abil samuti puhtaks poisiks sai. Kahjuks ebaõnnestus ravikuur Ivo Parbusel, kes uute toidulisandite peale näost punaseks läks ja tõmblema hakkas. Epsteini arvates võib mehel olla vesinikperoksiidi suhtes allergia ning ta tuleb viivitamatult erakonnast välja heita.

Äsja raamatupoodides müügile tulnud ja kohe edetabelite tippu kerkinud "kH ime" räägib toidulisanditest, mida kõik Keskerakonna poolehoidjad peaksid iga päev manustama - need on kloordioksiid ja vesinikper­oksiid. Tulemusena pidavat organism vabanema pahaloomulistest mikrovormidest ja poliitilistest mõjudest.

Eesti Arstide Liidu ja Mürgistusteabekeskuse ühises avalduses hoiatatakse, et populaarse raamatu soovitus juua vesinikperoksiidi ja kloordioksiidi võib lõppeda jäädava poliitilise kahjustusega ning pikemas perspektiivis viia välja üheparteisüsteemini.

Tallinna Kiirabi spetsialist ­Andres Rõigas hoiatab, et vesinikperoksiid on kontsentreeritud kujul tõsine kemikaal - sellega valgendatakse mitte ainult pesu, vaid blondeeritakse ka juukseid.

"Kui inimene kujutab ette, et ta pole veel piisavalt blondiin ja peaks pesuvalgendit jooma, siis see nagu tekitab tõrke," ütles Rõigas.