Äriregistri andmetel on pereema Valentina Tšaštšina saanud hiljuti firma Placet Group põhiomanikuks. Ettevõte pakub veebis kiirlaenu kaubamärkide SMSMoney.ee (“Paar klõpsu ja raha käes!”) ning Autokiirlaen.ee (laenud sõidukite tagatisel) all.


Tšaštšinid said tuntuks kahtlasevõitu IT-firma Rove Digital kaudu. Ekspress kirjutas detsembris 2007, et firma, mille Äripäev oli samal aastal tituleerinud oma IT-edetabeli võitjaks ja mis justkui tegelevat tarkvaraarenduse ja veebireklaami vahendamisega, on seotud ohtliku nuhkvara CWS (CoolWebSearch) levitamisega. Ettevõtte koduleht paiknes mustades nimekirjades kõrvuti selliste saitidega nagu drunk-girls-naked.com ja maria-sharapova-nude.com.


Mullu sügisel puhkes seoses perepoeg Vladimir Tšaštšiniga taas skandaal USAs. Sealset veebiaadresside süsteemi haldav asutus ICANN võttis akrediteeringu domeenide registreerimise süsteemilt EstDomains, sest selle president Tša­štšin oli Eestis süüdi mõistetud dokumentide võltsimises, arvutikelmustes ning ebaseaduslikus äris, millega peteti Eesti pankadest välja üle miljoni krooni.


Ühtlasi on Tartus asutatud, kuid Delaware’is registreeritud EstDomains, mille alt registreeriti 280 000 veebilehte, olnud küberasjatundjate põlu all pikka aega. Väidetavalt lubas EstDomains keeldu eirates Venemaa kuritegelikel organisatsioonidel domeeninimesid registreerida ning sel teel nuhkvara, lastepornot, rämpsposti ja petukirju levitada. EstDomains on süüdistusi eitanud, tema kunded on oma saidid kolinud teise haldaja juurde.


Tšaštšinid palusid Ekspressilt küsimusi e-posti teel, kuid jätsid neile vastamata.


Eesti küberguru Hillar Aarelaid on ajalehe Washington Post võrgukülje artiklis sidunud Vladimir Tšaštšini äri otsesõnu Vene maffiaga. Midagi tõestada olevat väga raske.


Viimastel aastatel kümneid miljoneid kroone kasumit teeninud Rove Digitali jagunemise teel tekkis perele veel üks äri – OÜ Tamme Arendus, millel on rikkalik kinnisvaraportfell Tartu linnas ja maakonnas. Seda äri juhib pereisa ­Viktor Tšaštšin.