Vein - 270ml ehk kaks klaasi päevas. Kes peaks seda joomiseks?
Õlu -  lihtsam on arvutada nädalaga, 10 pudelit nädalas, ütleme, iga õhtu üks ja saunaõhtul 4. Kes peaks seda joomiseks?
Viin - 82ml ehk paras pitsike päevas. Tervise pärast, arstid soovitavad ka...

Nii. Nüüd läheme teisele toredale leheküljele kliinik.ee, võtame ette alkotesti ja toksime sisse päevase viina koguse - napsike on kerge korraga võtta, pärast mida korraga saabub joove ja algab kainenemine. Nimelt annab see suurepärane test nii promilli kui kainenemiseks kuluva aja. Mis ongi meie arvutuste eesmärk. Kui joobes keskmiselt, kui kaua kainenemine keskmiselt aega võtab.

Oletame, et meil on tegu täisealise, st seadulikult napsi võtta võiva keskmise Eesti mehe ja keskmise Eesti naisega. Kes oletuslikult ja keskmist pikkust arvestades peaksid olema normaalkaalus vastavalt nii 80 ja 65 kilo kehakaalus, test nõuab kaalu sisestamist. Katsume oma peast peletada kujutluse kõigist neist alla 18 aastastest, kes samuti statistika järgi samasugusei napsu päevas võtavad... liiga jube, rinnalapsed ju kaasa arvatud. Räägime täiskasvanutest.

Ja saame tulemuse, et sellest 80 ml viinakogusest saavutab eesti mees 0,57 promillise joobe, mille lahtumiseks läheb 2,28 tundi. Keskmine eesti naine saavutab 0,82 promillise joobe, mille lahtumiseks läheb 5,47 tundi. Need on siis ajad, mille keskmine eestlane keskmises päevas joobes on - kerges joobes.
Kui me nüüd korrutame need kainenemistunnid 365, ehk päevade arvuga aastas, saame, et keskmine eesti mees kulutaks kainenemisele 832 tundi aastas ehk 34,6 päeva. Keskmine eesti naine 1996 tundi ehk suisa 83 päeva!
Meenutame, et me ei arvestanud alaealisi ega karsklasi, nii et tegu on kõva allahindamisega. Tegelikult ollakse rohkem ja kauem tongis.

Mida sellest järeldada? Mida tahes. Nagu alguses öeldud, tegu on kõigest aritmeetilise meelelahutusega. Arvutaja kaitseks niipalju, et oma 110 kg kehakaalu juures kulutaks mees vaid 25,2 päeva aastas kainenemisele, kui ta keskmise Eesti elaniku kombel napsu võtaks.