Major William B. Fox ning kapten Eric H. May usuvad, et provotseeriv rünnak toimub suurima tõenäosusega mõnel võõrsil viibival Ameerika Ühendriikide laeval või terrorrünnaku kujul USA pinnal. Erusõjaväelaste sõnul soovitakse süüdlasteks lavastada ilmselt Iraani sõjajõud või Liibanoni äärmusrühmitus Hezbollah.

Endine armee luureohvitser kapten May avaldas 31. märtsil ajalehes Lone Star Iconoclast artikli, milles toob välja mitu luureindikaatorit, mis viitavad sõja alustamisele Iraaniga:

- Iisraelis toimub sel nädalal suurim kaitseõppus riigi ajaloos

- Admiral William "Fox" Fallon, kes seisis jõuliselt vastu Iraani ründamisele, vallandati Ameerika Ühendriikide relvajõudude Keskregiooni väejuhatuse CENTCOM komandöri kohalt.

- Senaator John McCain on viimasel ajal teinud mitmeid avaldusi, kus väidab, et Iraan on seotud Al-Qaedaga

- Kindral David Petraeus väitis, et Iraan on vastutav Iraagis valitseva ebastabiilsuse, eriti aga Bagdadis, USA rohelises tsoonis toimunud hiljutiste rünnakute eest

Pärast antud artikli ilmumist on Bushi administratsiooni liikmed kohtunud tähtsate võtmeriikide liidritega. Kohtumisi võidi kasutada Iraani ründamise kooskõlastamiseks.

1. George Bush kohtus eelmisel nädalavahetusel Venemaa presidendi Vldaimir Putiniga.

2. Asepresident Dick Cheney kohtus Saudi Araabia liidritega

3. Kaitseminister Robert Gates kohtus Omaani sultanaadiga

 Iraani ründamise ideed toetavad May ja Foxi sõnul ka mitmed uudisartiklid ajalehtedes:

May ja Fox usuvad, et meedia väike tähelepanu sõja puhkemise indikaatoritele vaid kinnitab nende seisukohti, et sõda on õhus. Meeste väitel suudab äärmiselt ohtliku olukorra ära hoida vaid laialdane tähelepanu ning diskussioon avalikkuses.