"Tomb Raideri" filmivõtete ajal tekkis tal Kambodža vastu sügavam huvi, millele järgnes mõte adopteerida mõni kohalik orb. Mõeldud-tehtud. Laps sai nimeks Maddox ja ema tõstis oma karmasaldo taevani. Mõni aasta hiljem sai ta Kambodža kodakondsuse, kuid kõigest paar kuud enne seda adopteeris ta aidsi tõttu vanemad kaotanud Etioopia imiku. Kas üllamat inimest on olemas?

Ilmselt mitte. Aga mis mind selle asja juures häirib? Laps on alates sünnihetkest samasuguste õigustega inimene nagu iga teine, hoolimata sellest, millisesse keskkonda ta sünnib. Ta ei pea olema oma kuulsusejanuste vanemate armas aksessuaar, kelle abil endale meedias tähelepanu tõmmata. Kui sa võtad endale kasulapse, pead sa olema järelikult hea lapsevanem ja kohusetundlik inimene, ühiskonna tugisammas, Inimene suure algustähega.

Väike Maddox valiti hiljuti mingi kahtlase ja mõttetu organisatsiooni poolt Hollywoodi ilusaimaks lapseks. Tõesti tore. Tublid lapsevanemad said jälle punkti kirja. Ehk peaks hakkama korraldama lisaks kasside ja koerte näitustele ka lapsenäitusi, kus kõik ilusad väiksed inimesed üksteise järel puurides istuksid ja spetsialistide grupp neile erinevates kategooriatest hindeid annaks?

Adopteerimine on uus trend, tundub mulle. Pärast seda, kui Angelina Jolie otsa lahti tegi, on sarnased plaanid avalikustanud nii Madonna, Halle Berry kui Jessica Simpson. Kindlasti on huvilisi teisigi. Sõida muudkui aga kohale, vali laps välja, vormista dokumendid ja oledki heategija. Need tuhanded inimesed, kes näevad iga päev häda, viletsust ja surevaid lapsi, kuid vaatamata täielikule lootusetusele ikkagi teevad kõik, et mõnedki elud päästa, on mõne ajaleherea väärt ainult väga äärmisel juhul. Nemad teevad ju lihtsalt oma tööd. Ja üleüldse on see võõras mure.

WHO statistika kohaselt sureb kas või näiteks Aafrikas väidetavalt iga kahe minuti järel üks laps. Võitlus nende elude nimel käib iga päev, aga tõelised kangelased ei poseeri glamuuriajakirjadele, titt kaenlas. Tõeline aasta isa ei ole vaatamata talle omistatud tiitlile (!) Brad Pitt ja uus ema Theresa ei ole Angelina Jolie. Andke mulle andeks.