Messiala, mis annab pindala poolest Kristiine keskuse mõõdu välja, laieneb aasta-aastalt ning kõik suuremad ja väiksemad mängutootjad püüavad oma sügisese saagiga just siin lagedale tulla. Uute mängude mõnesajased esmatiraažid lähevad siin sama hästi kui Esseni pagariäride varahommikune toodang. Lauamängurid, kes messile ei jõudnud, peavad neid mänge ootama veel õige mitu kuud.
Uusi mänge Esseni messiltBumm Bumm Balloon

Totter ja naljakas lastemäng, mis meenutab “Jengat”. Raami sisse pannakse täispuhutud õhupall, mängija veeretab täringut ning peab pistma varda läbi raami ühe, kahe või kolme sammu sügavusele. Ühe varda asemel võib pisted jagada ka mitmele – näiteks lükata üks varras kahe sammu jagu läbi raami või pista sinna kaks varrast ühe sammu jagu. Kes palli katki teeb, on kaotaja.

Hanabi

Koostöö-kaardimäng, kus mängija ise oma kaarte ei näe ja peab mängima, toetudes teistelt saadud vihjetele. Eesmärgiks korraldada üheskoos võimalikult efektne ilutulestik.

Spartacus: A Game of Blood & Treachery

Telesarjal põhinev põhjalik strateegiamäng, mis sisaldab palju intriige, kokkuleppeid ja nende jõhkrat murdmist ning muidugi ka gladiaatorite võitlusi areenil.

Czech Pub

Stiilne joomamäng tšehhi mänguloojatelt, kus tuleb rohkesti alkoholi kaanida, kuid sealjuures säilitada enesekontroll. Autorite väitel on seda vabalt võimalik ka ehtsa alkoholiga mängida, mistarbeks tšehhid kodumaalt ka Becherovka-varu kaasa olid vedanud.

Suburbia

Linnaehitusmäng, kus ehitised üksteist mõjutavad. “Suburbia” õpetab tasakaalukalt arenema: kiiresti kasvav linnaosa meelitab elanikke ligi, kuid ülerahvastus võib tuua rahapuuduse. Tööstus ja prügimäed toovad raha sisse, kuid peletavad elanikke, pargid ja koolid aga parandavad elukeskkonda. Võidab see, kelle linnaossa kolib enim inimesi.

Tzolk’in: The Mayan Calendar

Aastal 2012 teab iga lapski, et maiad pidasid iseäralikku kalendrit. “Tzolk’inis” saab plastist kalendrihammasrattaid ise kruttida, sisult on tegu aga väga nutika keskmise raskusastmega strateegiamänguga. Omavahel ühendatud ratastele paigutatakse töölisi, kes liiguvad iga sammuga väärtuslikumatele positsioonidele.

Escape: The Curse of the Temple

Kogupere-koostöömäng, mis tõusis selle aasta müügihitiks. Mängijad üritavad iidsest templist varandusega välja pääseda ja teevad seda reaalajas täringuid veeretades. Ajaarvestuse pidamiseks on mänguga kaasas helitaustaga CD, mis aeg-ajalt mängijad templi esimesse ruumi tagasi käsutab. Kui seltskond piiratud aja jooksul templist välja ei pääse, on kõik mängijad kaotanud.

Clash of Cultures

Suurejooneline tsivilisatsioonimäng, mis meenutab žanri esiisa, arvutimängusarja “Civilization”. Mängijad rajavad asulaid, avastavad uusi maid, arendavad teadust ja tehnikat ja lähevad aeg-ajalt karvupidi kokku. Üsna lihtsate reeglitega hoogne ja sügav strateegiamäng, mis eepilistest mõõtmetest hoolimata kestab vaid 2–4 tundi.

Carcassonne: Winter-Edition

See menukas peremäng on saanud aastate jooksul suure hulga laiendeid, sel aastal aga toodi lettidele hoopis algse mängu talvine versioon. Reeglid on samasugused kui vanal Carcassonne’il, kuid mängus on 12 lisatükki, mille abil lubatakse tulevikus ka uusi reegleid lisada.

Love Letter

Selles kaardimängus on kõigest 16 kaarti, kuid mäng on põnev ning soosib taiplikkust ja analüüsivõimet. Austajad üritavad edastada printsessile oma armastuskirja ning peavad saama selleks jutule võimalikult mõjuka õukondlasega. Lisaks tuleb takistada ka teiste kavaleride tegevust.

City of Horror

Väga karm zombimäng, kus iga mängija juhib kolme klassikalist b-filmi tegelast. Kuna zombisid on palju, peavad mängijad ellujäämiseks koostööd tegema, kuid ka konkurentidele kaikaid kodaraisse loopima. Seepärast luuakse pidevalt üksteise vastu ühisrindeid, lastakse kedagi kaaslastest ära süüa ning jagatakse nappi varustust põhimõttel “käsi peseb kätt”.